Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kathy Griffin. Arkivbild.

CNN avskedar Kathy Griffin

Komikern Kathy Griffin lade upp en bild på sociala medier där det ser ut som att hon håller USA:s president Donald Trumps blodiga avhuggna huvud. Presidenten själv rasar nu mot tilltaget och CNN avskedar komikern.

Tilltaget fick Trump att tappa huvudet, bildligt talat, på Twitter: "Kathy borde skämmas. Mina barn, speciellt min 11-årige son Barron, tycker att det här är jobbigt. Sjukt!", skriver han.

Nu meddelar tv-kanalen CNN att Griffin inte längre kommer få programleda deras årliga nyårsprogram tillsammans med nyhetsankaret Anderson Cooper.

"CNN har avslutat vår överenskommelse med Kathy Griffin om att medverka i vårt nyårsprogram", skriver CNN på Twitter.

Duon har lett programmet varje år i 10 år.

Stark kritik

Presidentens reaktion föregicks av massiv kritik mot Griffin från flera håll.

Bland annat reagerade Trumps äldsta son Donald Trump Jr och Chelsea Clinton, dotter till Bill och Hillary Clinton. Secret service, som har hand om presidentens livvaktsskydd, twittrade att de skulle titta närmare på ärendet.

Ber om ursäkt

Senare bad Kathy Griffin om ursäkt och raderade bilden, som tagits i ett "konstprojekt" i samarbete med fotografen Tyler Shields.

"Jag är ledsen. Jag gick för långt. Jag hade fel", twittrar Griffin.

- Bilden var inte rolig. Jag ber om er förlåtelse, jag har tagit bort bilden, säger hon i en inspelad video som hon postat i flera sociala medier.

Innan bilden raderades sade Kathy Griffin att hon visste att det nya projektet skulle skapa bråk, men kallade det en konstnärlig markering och att det inte var avsett att skada någon.