Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Clara Henry leder i sommar programmet "Clara Henry i P3" i Sveriges Radio. Pressbild.

Clara Henry gör eget P3-program

Hon har synts i tv, hörts i radio och lästs i bok- och bloggform. I sommar ska Clara Henry leda ett eget program under tio veckor i Sveriges Radio P3.

Clara Henry slog igenom med sin videoblogg och har därefter bland annat sommarpratat, skrivit boken Ja jag har mens, hurså? och lett ring-in-programmet Hallå P3 tillsammans med artisten Linnea Henriksson.

Under tio veckor, med start den 13 juni, kommer P3-lyssnarna att få höra henne varje vardag i hennes nya direktsända program Clara Henry i P3.

– Jag har alltid gillat mediet radio, jag pluggade det i gymnasiet och tyckte att det var himla kul. Det är mysigt på något sätt. Jag har alltid lyssnat jättemycket på radio och är en riktig Morgonpasset-nörd, säger Clara Henry.

Varje vecka får ett eget tema, däribland mat, teknik och sport, som hon och gäster som programledaren William Spetz, bloggaren Bianca Ingrosso och tv-kocken Roy Fares ska samtala kring.

Även lyssnarna kommer att få höra av sig med frågor, egna berättelser eller tankar kring ämnena.

– Första veckan är det musiktema, då kommer coola artister som Måns Zelmerlöw och Peg Parnevik. Vi kommer att snacka musik, allt från hur det är att vara artist till vad som händer i hjärnan när vi hör musik. Jag vill också leka med gästerna, typ Youtube-challenges fast i radioformat, säger Clara Henry.

Clara Henry i P3 sänds måndag–fredag klockan 14–16 i Sveriges Radio P3.