Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Christina Björklund ny vd på Göteborgsoperan

Ännu en tom chefsstol i Kulturgöteborg blir tillsatt med en kvinna. Christina Björklund tar över som vd för Göteborgsoperan efter Ronnie Hallgren.

Ronnie Hallgren slutar idag, 30 juni, som vd för Göteborgsoperan.  Nu är det klart vem som efterträder Hallgren. Det blir Christina Björklund som tar över. Hon tillträder 1 oktober.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det är känt sedan tidigare att den forne opera-vd:n Peter Hansson går in som tf i väntan på en ny chef.

Kommer från Hallpressen och Offecct

Christina Björklund har tidigare bland annat varit vd och och koncernchef för Hallpressen AB. Hon kommer närmast från ett uppdrag som vice vd och operativ chef för möbeldesignföretaget Offecct.

– Jag ser fram emot att få leda Göteborgsoperan och fortsätta utveckla den tillsammans med personalen och andra aktörer, i och utanför huset. Det är en fantastisk verksamhet som väcker känslor, tankar och gör skillnad – för samhället, besökarna och de anställda, säger Christina Björklund i pressmeddelandet.

Stort kulturintresse

Tord Gustafsson, ordförande i Göteborgsoperans styrelse, säger att Björklund valdes bland annat för sin erfarenhet av att leda komplexa organisationer, affärsmannaskap och kunskap om regionen. Dessutom har hon ett stort kulturintresse.

– Hon är en rationell och realistisk lagspelare och duktig på delaktighet. Christina Björklund förstår att Göteborgsoperans arbetsområde är lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, säger Tord Gustafsson i pressmeddelandet.