Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Chans till revansch för Markoolio

En skadad fot hindrade honom sist. Nu får Markoolio revansch med en slowfox i fredagens "Let's dance". Han möter modellen Jennifer Åkerman som satsar på en fartfyllt cha-cha.

Artisten och mångsysslaren Marko "Markoolio" Lehtosalo skulle ha swingat loss i danstävlingen redan 2007. Men en bruten fot satte käppar i hjulet och dansplanerna lades på is. Flera gånger efter det har han fått frågan om det inte är dags för revansch. Men inte förrän nu har foten känts helt läkt.

I premiär av "Let's dance" står slowfox på schemat. Repetitionerna har gått bra, även om det är mycket att hålla ordning på.

-Det är mycket häl tå, tå häl, häl tå, säger Markoolio.

Tillsammans med danspartnern Cecilia Ehrling har han kört igenom koreografin flera gånger och håller som bäst på att finslipa detaljerna. Så länge han håller koll på fötterna är det bara en sak som står i vägen för framgång - nerverna.

-Jag får lätt hybris när dansen sitter. Jag börjar tänka på annat, som mamma, säger han och fortsätter: -Jag måste fokusera.

Partnern peppar

Artisten och modellen Jennifer Åkerman är relativt okänd för den svenska tv-publiken. Många kanske känner igen henne som lillasyster till den svensk-kanadensiska filmstjärnan Malin Åkerman. Men ska man tro Jennifer blir det ändring på det, hon siktar nämligen mot toppen. Tillsammans med danspartnern Calle Sterner har hon tränat i intensivt i ett par veckor.

-Vissa dagar har jag varit så trött i kroppen, i alla muskler man inte använder vanligtvis. Jag har sagt till Calle "Jag orkar inte", men han säger bara "Kör, kör, kör".

Har tangon i blodet

Jennifer Åkerman har tidigare dansat jazz och showdance. På fredagen tävlar hon med den latinamerikanska dansen cha-cha. En fartfyllt dans med många snurrar.

-Jag kan bli helt yr efteråt. Det är en kul dans och det går fort, säger hon.

Markoolio är helt ovan vid alla former av koreograferad dans och känner sig ännu inte helt bekväm i de nya kläderna som tävlingen innebär - den fuchsiarosa, sidenglansiga skjortan är uppknäppt till navelnivå. Men vad gör det han är tävlingsinriktad till tusen. Särskilt bra tror han att det kommer gå i de showigare och kaxigare danserna. I synnerhet den finska tangon.

-Jag har det i blodet, någonstans djupt inne i mig.

Premiären av "Let's dance" sänds på fredag klockan 20.00 i TV 4.