Cd-rea bara på Bengans

ANNONS
|

Det blir alltså ingen gemensam skivrea i år. IFPI, som tidigare organiserat rean, har valt att inte genomföra den. Orsaken är ekonomin och att de i stället valt att arbeta med andra saker.

- Just nu håller vi på med en sida för legalmusik till exempel, berättar Lisa Cronstedt.

På Bengans skivbutik däremot har man satt ihop en egen cd-rea. I helgen smygstartade man och i mitten av veckan kommer den att vara i full gång. För dem är rean extremt betydelsefull och endast julförsäljningen har slagit den i försäljningstal.

- I år har vi fått in mer skivor till lägre priser och rean är väldigt positivt för oss. Nittio procent av allt vi säljer är skivor under hundralappen, berättar Håkan Erlandsson, delägare till Bengans skivbutik.

ANNONS

I en tid då skivförsäljningen pekar neråt har rean också en stor betydelse för att försöka vända trenden och få upp människors intresse för att köpa skivor, menar Håkan Erlandsson. På Bengans märker man att människor faktiskt vill köpa skivor bara det är till rätt pris och i det resonemanget får de medhåll av Lisa Cronstedt.

- Visst har rean en stor betydelse för att få upp upp skivförsäljningen och öka intresset för skivbutikerna, instämmer hon.

ANNONS