Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Cazzette vill bli större, mer, bättre

Västsvenska dj-duon Cazzette är började för fem år sedan filer till varandra - nu fyller de arenor över hela världen. I helgen spelade killarna på Summerburst i Göteborg.

Cazzette befinner sig på ständig turné genom Europa, Nordamerika och Asien. Under helgens Summerburstfestival i Göteborg återvände killarna hem till Sverige. TT Spektra träffade den utpumpade duon efter fredagskvällens spelning.

-När vi spelar är det inte ofta som vi inser vad det är som faktiskt händer. Vi köttar och är så inne i vilka låtar vi ska välja, säger Alexander Björklund och minns sin bästa spelning, på festivalen Electric Daisy Carnival i Las Vegas förra året. -Jag kommer ihåg är att jag stannade upp, tittade ut över publiken på 50 000 personer och att solen precis hade gått ner. Det var sjukt känslosamt, säger han. -Det är en superenergisk, obeskrivlig känsla som man bara kan få av att göra det här jobbet, fyller Sebastian Furrer i.

Träffade på Myspace

Killarna träffades för fem år sedan på sajten Myspace. Alexander hade lagt upp ett gäng låtar och Sebastian skrev till honom med beröm.

-Vi hade båda gjort lite töntig techno och Alexander svarade att han inte gjorde sådant längre. Han sysslade bara med house, så jag började också göra det, säger Sebastian och förklarar att house ger större kreativ frihet. -Det går att göra många fler saker än vad det gör med 140 bpm:s techno, om man ska vara nördig.

Efter ett par år började killarna jobba tillsammans. De visste att de var något stort på spåren. Men duon behövde ta steget vidare från att bara sitta framför varsin skärm och skicka filer till varandra.

-Vi är nördar, vi sitter i timmar framför datorn och skruvar synthar, melodier och spelar piano. När man gör det är det svårt att tänka på vad som behövs för ett helt artisteri, säger Alexander.

Debutplatta förra året

En sen natt för två år sedan satt Sebastian framför datorn och kollade på intervjuer med svenske Avicii, Tim Bergling. Han lade märke till att dj-stjärnan ständigt återkom till att prata om sin manager, Arash "Ash" Pournouri.

-Jag tänkte "Vem är den där killen" och googlade. Jag var uttråkad och klockan var väl fyra på morgonen och jag skrev ett mejl till Ash berättade om oss, säger Sebastian.

Några dagar senare fick de svar. Och en första utmaning: Gör en remix på Aviciis "Sweet dreams". Den blev startskottet på duons karriär. I november förra året kom debutalbumet "Eject" med hiten "Beam me up". Nu siktar Cazzette högre.

-Större, mer, bättre, säger Alexander och Sebastian fyller i: -Att själva sälja ut Ullevi är självklart en dröm.