Catching Fire tillåten för elvaåringar

ANNONS
|

Under höstlovet släpps biljetterna till en av höstens mest emotsedda biopremiärer, uppföljaren till Hungerspelen. Att filmen intitialt fick 15-årsgräns upprörde fans på olika nätforum, liksom tidigare beslut om 15-årsgränser på filmer som till exempel Känn ingen sorg.

I fallet med Håkan Hellström-filmen, överklagades beslutet till Kammarrätten, som sänkte åldersgränsen. Likadant gällande flera av filmerna i Twilight-serien.

Vad gäller Catching Fire har känslorna rörts upp redan på förstadiet, innan ens Statens medieråd hunnit göra sin bedömning.

I väntan på beslut får alla filmer som ska granskas en preliminär 15-årsgräns. Den är nu alltså borttagen från Catching Fire, som får ses från 11 år, villket också innebär att en sjuåring kan se filmen i målsmans sällskap.

ANNONS

23 mars förra året hade Hungerspelen, den brutala framtidssagan om 16-åriga Katniss, spelad av Jennifer Lawrence, och hennes kamp på liv och död i direktsänd tv, svensk biopremiär. 20 november är det alltså dags för uppföljaren Catching Fire. Den andra delen i trilogin baserad på Suzanne Collins succéroman med samma namn.

Under höstlovet, den 1 november, startar SF Bio sin biljettförsäljning.

ANNONS