Candlemass och Tove Lo blev utan Grammy

Hårdrocksbandet Candlemass hade chans på en Grammy för låten "Astorolus – the great octopus" och Tove Lo kunde kamma hem kategorin bästa video för låten "Glad he's gone". Men båda svenskhoppen blev utan pris när årets Grammygala inleddes i Los Angeles.

ANNONS

Candlemass nominering kom som en överraskning, berättade bandets producent Marcus Jidell innan galan.

– Vi hade inte ens pratat om att det skulle kunna ske överhuvudtaget. Man sitter och jobbar i lilla Sverige och försöker skapa något som gör avtryck och helt plötsligt har det nått ut så långt att det blir Grammynominerat i USA. Det är bortom vad man tror ska vara möjligt, sade han.

Flög till galan

Hela bandet flög till Los Angeles för att närvara på galan. Men det blev inget pris i kategorin bästa metalframförande. I stället vann gruppen Tool med låten 7empest.

– Det är ovanligt att svenska hårdrocksakter blir nominerade, vi är bara superglada, det ska bli riktigt kul att åka dit. Candlemass är ju ett band som hållit på i över 30 år och alltid gått sin egen väg. Det är otroligt välförtjänt, sade Marcus Jidell, som vann kategorin 2016 med låten "Circle".

ANNONS

Inte heller Tove Lo vann en Grammy. Priset för bästa video gick till Lil Nas X & Billy Ray Cyrus för videon till låten "Old Town Road", de har chans på ytterligare fem priser under galan.

Michelle Obama vann

Bland vinnarna på galan märks förre presidenthustrun Michelle Obama, som vann en Grammy för bästa talskiva, för ljudboksversionen av hennes självbiografi "Becoming", på svenka "Min historia". Därmed knappar hon in på maken Barack Obama, som sedan tidigare har två Grammypriser.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS