Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bryan Adams ställer in konsert i hbtq-protest: ”Extremt diskriminerande”

Kanadensiska stjärnan tänker inte komma tillbaka och spela förrän Mississippi ändrar sin anti-hbtq-lag.

”Jag kan inte med gott samvete uppträda i en stat där vissa personer nekas sina medborgerliga rättigheter på grund av sin sexuella läggning.”

LÄS OCKSÅ: Springsteen tar strid för hbtq-personer

Så motiverar artisten Bryan Adams sitt beslut att ställa in den planerade konserten i Mississippi den 14 april. Anledningen är en ny lag som delstaten röstat igenom som tvingar transpersoner att nyttja de offentliga toaletter och omklädningsrum som stämmer överens med det kön som står på födelsebeviset, oavsett hur de definierar sig själva.

I sitt uttalande understryker Bryan Adams att han inte tänker återvända till Mississippi för att spela förrän lagen tas bort.

”Genom att använda min röst står jag i solidaritet med alla mina hbtq-vänner för att upphäva denna extremt diskriminerande. Förhoppningsvis kommer Mississippi rätta till sitt misstag så att jag kan komma tillbaka och uppträda för alla mina fans där. Jag ser fram emot den dagen”, meddelar Adams.

LÄS OCKSÅ: Tullen klottrade ner Bryan Adams gitarr

Nyligen ställde Bruce Springsteen in en konsert i North Carolina på grund av delstatens inskränkning av hbtq-personers rättigheter.

”Jag känner att det är dags för mig och bandet att visa solidaritet med dem som kämpar för frihet”, sa Springsteen i ett uttalande.