Bruce Springsteen har extraknäckt som radiopratare under corona-karantänen. Men han har också gjort klart sin nya platta.
Bruce Springsteen har extraknäckt som radiopratare under corona-karantänen. Men han har också gjort klart sin nya platta. Bild: Brad Barket

Bruce Springsteen släpper ”Letter to you” i oktober

Bruce Springsteen har varit mycket i hemmastudion under corona-karantänen. Ny musik väntas komma redan den här veckan och albumet ”Letter to you” släpps den 23 oktober.

ANNONS
|

Bruce Springsteen har hållit sig sysselsatt under karantänen hemma på gården i New Jersey. Bland annat har han extraknäckt som radiopratare med ”From his home to yours” på stationen SiriusXM. Programmet började som ett infall men har vuxit till ett mer ambitiöst projekt och har numera plockats upp av bland andra brittiska BBC som sänder redigerade och aningen nedkortade versioner.

Har jobbat på ett nytt album

Springsteen har dessutom arbetat med ny musik. Enligt en färsk Rolling Stone-intervju med hustrun Patti Scialfa har producenten Ron Aniello mer eller mindre bott hos paret under sommaren och jobbat med såväl Springsteen som Scialfa.

De senaste veckorna har ryktena på olika fanforum vuxit sig allt starkare och de senaste dagarna har vanligtvis välunderrättade källor i princip bekräftat att uppgifterna om ny musik stämmer.

ANNONS

Bland annat skrev Stan Goldstein, journalist i New Jersey som i många år bevakat Springsteen och musikscenen i Asbury Park, att torsdagen skulle bli en ”väldigt bra dag för Bruce-fans”.

Så nu pekar allt på att en ny låt från kommande skivan släpps någon gång torsdag eller fredag. Albumet ska komma den 23 oktober och heter ”Letter to you”. Plattan är inspelad tillsammans med klassiska E Street band. Under onsdagen lade bland annat Amazon ut plattans omslag på sin sajt.

Ger sitt stöd åt Joe Biden

Det är sedan tidigare känt att Springsteen var i det närmaste klar med ett helt nytt album, med sikte på turné under 2021. Nu siktar man istället på turné 2022. Han har också jobbat på en ”Tracks 2”-box med tidigare outgivet material. Det har dessutom talats om en samlingsbox byggd på hans kommersiellt största album - ”Born in the USA”.

Springsteen har visat sitt stöd för demokraternas kandidater Joe Biden och Kamala Harris och lånade bland annat ut sin låt ”The Rising” till en uppmärksammad kampanjvideo som visades under det demokratiska konventet.

Han har också varit mycket bitsk i sina kommentarer angående Donald Trump och många menar att han är angelägen om att få ut sitt nya album innan presidentvalet den 3 november.

ANNONS

LÄS MER:Springsteens succé öppnar upp för nya berättelser

ANNONS