Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Bruce Springsteen har landat i Göteborg

Så kom äntligen Bruce Springsteen efter dagar av fansens väntan. Men ett tag såg det ut som att han inte skulle dyka upp alls.

En svart van med mörkade bakrutor kör upp utanför Elite Plaza på Västra Hamngatan där en skara Bruce Springsteen-fans står och väntar. Och sen står den där. Länge. Folket står omkring och väntar i spänning. Väldigt länge. Då ger chauffören signal och dörrarna öppnas. Bakom dem, bagage. I samma veva har Bruce Springsteen tillsammans med sin fru Patti Scialfa gått in på via hotellets bakdörr.

Förvirringen på plats är påtaglig, liksom den snabbt stigande besvikelsen. Och då kommer plötsligt Bruce Springsteen ut ur hotellets framdörrar till de väntande fansens stora jubel.

LÄS MER: E Street Band på plats i Göteborg

Springsteen såg därefter till att ta god tid på sig att skriva autografer, ta emot presenter och ställa upp på bilder. Peter Schön från Trelleborg har väntat i flera dar på Springsteens ankomst och var en av de som äntligen fick en autograf:

- Det betyder jättemycket. Jag har väntat hela dagen och sovit få timmar så man är trött i hela kroppen. Men nu när jag väl har fått den är det ren lycka.

Och innan Bruce Springsteen gick in i hotellet igen lyckades Iréne Karlsson från Mariefred till och med att få sig en kram, varpå hon var något skakig efteråt.

- Jag har kramat honom förut men det är ny gång varje gång.

- Han är en gud alltså.

Därefter skyndade sig hon tillbaka till köuppropet på Bergakungens tak för att inte bli av med sin plats. Imorgon gör Bruce Springsteen den första av sina tre konserter på Ullevi.

Strax innan klockan sex på kvällen körde en stor buss upp framför hotellet varav E Street Band-medlemmarna Max Weinberg, Roy Bittan, Nils Lofgren, Jake Clemons med respektive sällskap och gick och satte sig medan Steven Van Zandt i stället gick till en egen mindre buss.

Enligt uppgifter till GP ska Bruce Springsteen ha lämnat hotellet bakvägen.

Och var går färden? Ut på skärgården förstås för att äta middag signerad Leif Mannerström.

- Ja, de är här. Vi är ute och åker båt i den vackra skärgården, säger Leif Mannerström när GP når honom på telefon.

LÄS MER: Springsteen och Håkan Hellström - lika som bär
LÄS MER: Ett liv med Bruce Springsteen