Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Brittiska popbandet omkom i olycka – nu släpps debutalbumet

Det brittiska indiepopbandet Viola Beach omkom i en bilolycka i Södertälje i februari. Nu släpps debutalbumet Viola Beach postumt.

Bandet var på väg hem från en spelning på festivalen Where’s the music i Norrköping när olyckan inträffade. Det var första gången de spelade utanför hemlandet Storbritannien och de hade precis släppt sin andra singel, Boys that sing.

LÄS MER: Viola Beach listettor efter sin död

De fyra medlemmarna Jack Dakin, Kris Leonard, Tomas Lowe och River Reeves samt deras manager Carig Tarry omkom i olyckan på motorvägsbron i Södertälje. I juni meddelade RTÉ att bandets debutalbum skulle släppas postumt.

"Vi tror att det bästa sättet att fira våra söners liv är att släppa en skiva med deras låtar. Detta är deras arv och vi vet i djupet av våra hjärtan att de skulle vilja i att världen fick höra musiken de satsade allt på", säger bandets familjer i ett uttalande till RTÉ då.

I dag släpps det självbetitlade albumet genom bandets skivbolag Communion. Men albumet är inte det som bandet planerade att släppa, enligt BBC. 

I stället består albumet av en samling låtar som de hann släppa under sin korta karriär, däribland de två singlarna Boys that sing och Swings and waterslides. Men låtarna var tänkta för en EP och inte ett album.