Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brett startfält i Skellefteå

Melodifestivalens tredje deltävling bjuder på det kanske namnkunnigaste startfältet så här långt. I Skellefteå kämpar schlagerrävar som Martin Rolinski och Caroline af Ugglas mot debutanter som Janet Leon och Eddie Razaz.

Resultatet i förra veckans deltävling i Göteborg förvånade många. Förhandsfavoriten Anton Ewald får göra ett nytt försök i Andra chansen medan Louise Hoffsten överraskade sig själv med en biljett till finalen. Folkkära, rutinerade artister som Pernilla Wahlgren, Joacim Cans och Rikard Wolff åkte ut - trots att vissa försökte charma till sig röster med cupcakes och trappdans.

Brett startfält

På lördag varvas popballader med danslåtar och schlagerdängor, och herrkvartetten Ravaillacz delar ut en smocka åt schlagern samtidigt som de passar på att tigga röster i "En riktig jävla schlager". Om folket lyssnar på deras uppmaning återstår att se.

Martin Rolinski är en av de mest rutinerade deltagarna och har både kommit tvåa och trea i Melodifestivalen med gruppen BWO. Nu satsar han på en solokarriär och ställer upp med den refrängstarka "In and out of love". Caroline af Ugglas är med för tredje gången och har precis som när hon kom tvåa 2009 skrivit den smärtsamma "Hon har inte" tillsammans med maken Heinz Liljedahl.

Starka debutanter

Rutin i all ära men ett par av de starkaste korten är debutanterna Eddie Razaz, 24 år och Janet Leon, 22 år. Med varsitt fartfyllt dansbidrag siktar de båda på final. Ett helt oprövat kort är däremot Elin Petersson som representerar allmänhetens bidrag. Nytt för i år är att det är en jury som valt ut det och hon har själv skrivit "Island" som har producerats av Salem Al Fakir.

Det är ett starkt startfält som står på scen i Skellefteå på lördag. Om det är schlagerrävarna eller debutanterna som står starkast avgörs då.