Bröderna tävlar i Gladiatorerna - mot varann

Årets hetaste kamp i Gladiatorerna är den mellan bröderna Nils och Gustav Ludwigson.Där gör de upp om vem som är bäst i familjen.– Han har varit lite nojig sedan jag började kunna sätta emot, säger Gustav, sju år yngre än Nils.

ANNONS
|

I fjol var bröderna Nils, 29, och Gustav, 22, med i tv-programmet Ninja warrior. Nu har de antagit nästa stora utmaning, Gladiatorerna. Programmet spelades in i höstas och sänds den 2 april.

– Det var min bror som sa att vi borde prova, så vi skickade in ansökan sista dagen. Vi visste aldrig att vi skulle ställas mot varandra även om vi misstänkte det, vi fick bara reda på att båda skulle vara med, säger Gustav Ludwigson och tillägger:

– Samtidigt som man vill tävla vill man också sin brorsa det bästa. Hade man mött någon annan hade man bara velat vinna. Det var en kul och speciell grej att göra tillsammans.

ANNONS

De båda är uppväxta i Mölnlycke, men bor numer i de centrala delarna av Göteborg. Det skiljer som sagt sju år emellan dem, men trots det har det blivit mycket tävling och konkurrens genom åren.

– Så fort jag vuxit ikapp lite och vi kunde börja tävla så gjorde vi det. Vi är två vinnarskallar som alltid har gillat att retas, det har alltid varit en liten familjefejd. Han har varit lite nojig sedan jag började kunna sätta emot, säger Gustav Ludwigson.

Storebrorsan Nils:

– Jag har lärt honom allt han kan och även allt jag kan, men nu har han börjat komma upp till en nivå där även han kan lära mig saker. Om han är på väg mot sin fysiologiska topp är jag på väg ifrån min, säger han.

Vilket hinder var tuffast?

– Väggen var ett everest för mig, det blev lite känslosamt. Jag är lite höjdrädd, så jag har jobbat en del med att övervinna de rädslorna. I övrigt är vi snabba på marken, så vi båda föredrar nog de momenten, säger Nils Ludwigson.

ANNONS

– Det svåraste var egentligen det mentala. Hela uppbyggnaden med mycket folk, att inte vara van vid kameror och att veta att man bara har en chans. Det handlade om att samla sig och få ut det bästa av den korta tid man tävlade, säger Gustav Ludwigson.

Nu är det inte långt kvar innan programmet sänds på tv.

– När vi spelade in blev det att man bagatelliserade det, men nu inser man plötsligt vad man gett sig in på. Jag är lite nervös, samtidigt blir det kul att se det från en annan vinkel, säger Gustav Ludwigson.

Samtidigt som bröderna Ludwigson tävlar finns ännu en deltagare från Västsverige med i startfältet. 20-åriga Terese Holm från Kungsbacka är nämligen en av utmanarna på damsidan. Längre fram kommer också göteborgaren Haime Jansson (30 april) och boråsaren Juan Pablo Zapata (7 maj) att delta. I kvaltävling två, som sändes 26 mars, var Matilda Krüger från Kungälv med.

ANNONS