Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Otto Pettersson och Claes Remmered Persson i Vigiland ska spela på Bråvalla för första gången. En dröm de har haft sedan de var där som besökare 2013. Pressbild.

Bråvalla-drömmen blir verklighet

2013 var Claes Remmered Persson och Otto Pettersson på Bråvallafestivalen som festivalbesökare. Tre år senare är de tillbaka och nu står de själva på scenen som houseduon Vigiland.

- Äntligen får vi leverera till fullo. Vi har planerat en fet spelning, säger Claes Remmered Persson.

Houseduon Vigiland kom kanske inte till under en Avicii-konsert, men intresset för house återuppväcktes när Västerviksduon Claes Remmered Persson och Otto Pettersson såg housestjärnan i Globen 2012.

- Vi blev housefrälsta eller vad man ska säga, säger Claes Remmered Persson.

Inom kort började de skapa musik tillsammans. Första låten "Bouncer" blev en framgång, andra singeln "UFO" en dunderhit.

Nu när de intar Sensation-scenen på Bråvalla har de flera framgångsrika singlar i bagaget och kanske inspirerar de nästa stora houseartist.

- Vi har helt egenproducerade visuals med på spelningen, en sångare på scen och lite nya låtar. Det kommer att bli ett riktigt mördarset, säger Claes Remmered Persson.

Ett eget spel

Utöver musiken har Vigiland utmärkt sig inom EDM-scenen med hjälp av uttänkta koncept till varje låt. Till exempel ackompanjerades singeln "Shots & squats" med ett eget mobilspel där användaren springer fram i klassisk 2-D miljö för att samla in rumpor och shots. "Pong dance" fick en speciellt koreograferad dans som går att se över hela internet.

- Jag tycker det är askul med ett litet minikoncept. Det gör det lättare att jobba in låten.

Lång summarturné

Bråvalla är bara ett av många stopp på Vigilands turné, men Claes Remmered Persson tycker att bokningen är ett kvitto på att det har gått bra det senaste året. Efter festivalen väntar konserter i Norge, Danmark och runt om i Sverige.

- Det är riktigt najs att se nya ställen. Det enda sega är väl att sömnen blir totalt förstörd. Du är jetlaggad hela tiden. Men vi jobbar med vänner, så det är som ett gäng med polare som åker runt.