Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kim Kardashian West. Arkivbild.

Bränderna i fokus på People-galan

Den amerikanska publiken har sagt sitt – och röstat fram vinnarna på galan People's Choice awards. Men i tacktalen var det bränderna som rasar i Kalifornien som var i fokus.

Stjärnorna bänkade sig i jättehangaren Barker i Santa Monica i västra Los Angeles i natt för att ta emot priserna på årets upplaga av Peoples Choice awards.

Bland de stora vinnarna fanns Marvelfilmen "Avengers: Infinity war", som utsågs till årets film och actionfilm och som även fick priset i kategorin årets kvinnliga filmstjärna som gick till Scarlett Johansson.

Bränder i tacktal

Melissa McCarthy tog emot hederspriset för sina roller i filmer och tv-program som "Bridesmaids", "Mike & Molly" och "Ghostbusters", och Victoria Beckham utsåg till årets modeikon.

Både Beckham och McCarthy använde sina tacktal till att prata om de bränder som just nu härjar i Kalifornien. Det gjorde även flera andra vinnare, som familjen Kardashian som tog emot priset i kategorin årets reality-tv.

- Våra hjärtan är krossade, det har varit en riktigt tuff vecka. Om det finns någonting vi kan göra för att hjälpa, om det så bara är att skänka till någon av de många organisationer som delar ut förnödenheter. Ingen hjälp är för liten, vårt land är starkare när vi hjälps åt, sade Kim Kardashian West i tacktalet.

Kraftiga bränder

Över en kvarts miljon människor är på flykt från de kraftiga bränderna i Kalifornien, som rasat sedan förra veckan och hittills kostat minst 31 människor livet. I helgen uppmanade amerikanska myndigheter invånarna i kändistäta Calabasas och Malibu att lämna sina hem och flera av de boende, som Lady Gaga, Will Smith och just familjen Kardashian, dokumenterade evakueringen på sina sociala medier.

People's Choice-priserna har delats ut inom kategorierna film, tv och musik sedan 1975. Vinnarna utses av den amerikanska publiken.