Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boule är hetare än någonsin

Boule är trendigare än någonsin. Nu satsar Boulebar i Rosenlund på en utepark med servering, boulebanor och utebar.

Området kring Rosenlundsgatan med sitt tidigare skamfilade rykte har på kort tid förvandlats till ett populärt restaurangstråk. Där ligger bland annat Boulebar som nu växer ytterligare. Hos Boulebar kan man äta mat och dricka drinkar - men också spela klassisk boule.

– Vi har haft ett stort tryck på vår restaurang här i Göteborg. Det har verkligen blivit en succé. Och nu när sommaren snart är här växer också intresset för utomhusaktiviteter i stan. Därför är det extra roligt att vi har kunnat använda den här outnyttjade platsen utanför Feskekörkan till att göra boulen tillgänglig för fler, säger Hedvig Bergström på Boulebar Göteborg.

Nu satsar baren på ytterligare fem boulebanor utomhus.

– Det är många som tillbringar sin sommar i stan. Både turister och Göteborgare. Samtidigt är säsongen kort och man vill kunna använda varje sommardag till att vara ute och njuta. Stråken kring Vallgravens vatten borde vara en naturlig mötesplats men är inte det idag. Det vill vi ändra på, genom att skapa en fransk sommarpark att umgås tillsammans i, säger Rong Guan arkitekt på Boulebar.

Och utomhusserveringen förväntas öppna den 1 maj och hålla öppet så länge vädret tillåter.