Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bono: Trump försöker kidnappa Amerika

U2-sångaren Bono sågar Donald Trump. - Han kan vara den sämsta idé som drabbat Amerika.

Bono, till vardags sångare i rockbandet U2, är i USA och passade på att gästa tv-programmet CBS This Morning där han intervjuades av Charlie Rose.

Programledaren frågade den politiskt engagerade sångaren om hans syn på det stundande amerikanska valet, och framförallt republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

"Har kidnappat sitt parti"

- Såhär, Amerika är förmodligen den bästa idé som har funnits i den här världen, men Trump är potentiellt den sämsta idé som drabbat Amerika, sade Bono och utvecklade sina tankar:

- Amerika är inte bara ett land som Irland eller Storbritannien. Amerika är något mer en så, en idé som bygger på rättvisa och jämställdhet för alla. Jag tycker att Donald Trump har kidnappat sitt parti och nu är han på god väg att kidnappa idén om Amerika.

- Det är någonting större än alla oss, och jag tror att det han försöker göra kan bli väldigt, väldigt farligt, menade Bono,

Ser allvarliga problem

Sångaren sade sig samtidigt respektera den oro och frustration och missnöje många av Trumps sympatisörer känner inför sin situation och inför det politiska etablissemanget.

- Det handlar om djupa och allvarliga problem, men de finns på bara i Amerika utan även i Europa. Jag är irländare, så jag har ingen rösträtt i ert val, men jag har en röst som jag kan använda för att påpeka att det är oerhört viktigt vem som sitter i Vita huset. Det påverkar hela världen.