Anna-Lena Hernvall och Adam Dahlin blir förlagschef respektive litterär chef på det nya Bonnier-förlaget. Pressbild.
Anna-Lena Hernvall och Adam Dahlin blir förlagschef respektive litterär chef på det nya Bonnier-förlaget. Pressbild.

Bonnier Fakta och Forum går ihop

ANNONS
|

De två Bonnierägda förlagen Bonnier Fakta och Bokförlaget Forum går samman med sikte på att bli marknadens "mest attraktiva och kommersiella förlag", skriver Bonnierförlagen i ett pressmeddelande.

Under det första året beräknas 110 nya titlar ges ut inom fack- och skönlitteratur med en beräknad omsättning på 300 miljoner kronor. Dessutom planerar man att knyta andra produkter och tjänster till förlaget, som onlinekurser knutna till böcker och författare.

"Den här är en historisk satsning för Bonnierförlagen. På en bokmarknad i snabb förändring behövs nya typer av förlag, där författare erbjuds nya och fler möjligheter för konceptutveckling, lansering och att nå ut på många plattformar, och alltid med starka berättelser som utgångspunkt", säger Håkan Rudels, vd Bonnierförlagen.

ANNONS

Bokförlaget Forum förlorade nyligen flera av sina nyckelpersoner till Petter Stordalens förlag Strawberry Publishing som expanderat till den svenska marknaden. Bland dem fanns förläggare som har jobbat med storsäljare som Camilla Läckberg och Mons Kallentoft.

TT

ANNONS