1/7

Bonde-Erik rasar mot TV4: "Det var en mardröm att vara med"

I onsdagens avsnitt av "Bonde söker fru" kallar Linda Lindorff till krismöte efter att tv-bönderna Erik Bäckman och Sigrid Bergåkra spenderat natten ihop. Något som Erik Bäckman menar är helt felvinklat. - När de fick nys om att vi spenderat tid ihop blev vi i stort sett inlåsta i ett rum och vi fick inte veta någonting innan teamet rusade in med kamerorna. Jag tycker det är förjävligt, säger han till GP.

21-åriga bonden Erik Bäckman beskriver sin medverkan i Bonde söker fru som "en mardröm". 

– Jag tycker inte att de har respekterat oss alls, säger Erik.

I onsdagens avsnitt av TV4:s "Bonde söker fru" berättar programledaren Linda Lindorff om hur grisbonden Erik Bäckman, 21, och hästbonden Sigrid Bergåkra, 43, spenderat en kärleksnatt ihop – dagen före valet av vilka de ska välja vidare till gruppdejten. På sin blogg vädjar Lindorff till tittarna att vidga sina sinnen och inte döma ut bönderna. 

LÄS MER: Deltagarna tvingades till krismöte - efter böndernas natt ihop

"Det är helt fel"

– Jag kan säga så här, det hände inte mer än att alla vi bönder drack lite öl och hade trevligt ihop. Sedan var det bara jag och Sigrid kvar och vi pratade ut och ventilerade över hur det är att vara med i tv-programmet. Jag hade lika gärna kunnat spendera en sådan natt ihop med Per och det hade inte varit någon skillnad, säger Erik och fortsätter: 

– De vinklar programmet helt fel.

– På något sätt så fanns det utrymme för oss att bli mer än bara vänner, både han och jag tror jag behövde kramas och komma nära. Det går inte att sticka under stol med att det fanns känslor, säger Sigrid Bergåkra i programmet. 

Linda Lindorff chockad

Samtidigt berättar Linda Lindorff att hon blev chockad över tv-böndernas natt ihop, men att det egentligen inte är något konstigt. För TV4 var det inte aktuellt att klippa bort händelsen.

"Givetvis hade vi kunnat klippa bort hela den här biten och försökt hålla det hemligt men man kan ju då också undra varför. Ska vi som gör en program om att försöka hitta kärleken och samtidigt börja censurera oss själva då det inte blir exakt som vi tänkt oss. Det som har hänt är sanningen och våra bönder har inget att skämmas för".

Något som är obegripligt för bonden. 

– Jag vet inte vad jag ska säga. Man blir en helt annan person när de stormar in med kamerateamet. Man börjar mumla och vet inte vad man ska säga. Som sagt så hade vi ingen aning om att teamet skulle komma inrusande. Vinklingen har varit fel från början. 

LÄS MER: Starka känslor i "Bonde söker fru"

"Brustit i produktionen"

Den 21-åriga Smålandsbonden tycker att produktionen brustit.

– Jag vill bara att det ska vara över, jag ångrar att jag har varit med i programmet från första början. De som har producerat programmet har inte skött sig enligt mig. 

- Väldigt tråkigt att höra att han känner så. Det var Sigrid och Erik som själva berättade för produktionen om vad som hänt. Bonde söker fru är på riktigt och vi skildrar det som händer i böndernas jakt på kärleken, och det här är en del av det, säger Clara Tengbom som är exekutiv producent. 

"Bonde söker fru" sänds på TV4 onsdagar 20.00

LÄS MER: Bröllop för "Bonde söker fru"-paret