Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bokmässan: Alla lördagens samtal

I GP:s monter möter du författare, debattörer och andra intressanta människor. Här kan se de alla lördagens möten.

17.15 Martina Haag och Clara Brock Hane

 

Matlagning är både ett sätt att umgås och ett vetenskapligt experiment att lösa ihop, tycker Martina Haag och Clara Block Hane som tillsammans skrivit boken Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig. GP:s Johanna Hagström talar med dem om mat som ett sätt att träffas.

16.45 Arne Dahl

 

Har Arne Dahl skrivit årets bästa kriminalroman med sin Utmarker? Somliga kritiker menar det. Arne Dahl har lämnat A-gruppen, möjligen tillfälligt, för att presentera två nya detektiver, Sam Berger och Molly Blom. GP:s
Johanna Hagström talar med honom om skrivlust och intrigmakande.

16.00 Kakan Hermansson

Video kommer inom kort. Feministen och konstnären Karin Hermansson, känd som Kakan, ger ut sin debutbokHela Kakan, om att vara
lesbisk, feminist och hatad. GP:s Hanna Rasmuson talar med henne om bokskrivandets toppar och dalar – och om att vara både älskad och hatad.

15.15 Gina Ionescu 

 

Gina Ionescu är rom och tigger på svenska gator. Om henne handlar boken Jag är Gina – en berättelse om överlevnad och skam i Europa av journalisten Erika Oldberg. GP:s Maria Domellöf-Wik talar med dem båda om att överleva mot alla odds. Samtalet förs på engelska.

14.45 Ebba Witt-Brattström

 

Litteraturprofessor Ebba Witt-Brattström skrev med Århundradets kärleks-krig in sig i en feministiskt och litterär tradition. Romandebuten berättar rakt och brutalt om äktenskapet med akade-mi--ledamoten Horace Engdahl. Tidigare i år kom hon också med Kulturmannen och andra texter. Hör Ebba Witt-Brattström prata om jämlikhet, kulturmän och kulturdebatter med GP:s Fanny Wijk.

14.00 Mattias Gardell och Gellert Tamas

 

 

Författaren och professorn Mattias Gardell har skrivit Raskrigaren om serie-mördaren Peter Mangs, mannens om satte skräck i Malmö 2009–2010. Många paralleller kan dras till journalisten och författarens Gellert Tamas bok Lasermannen från 2002. Tamas är i höst också aktuell med boken Det svenska hatet. De två möts, tillsam-mans med GP:s Hanna Rasmuson i ett samtal om rasistiskt motiverat våld. Är Mangs och Ausonius enskilda galningar eller frukter av ett polariserat samhälle?

11.30  Ingemar Stenmark: "Jag har fejkat min blyghet"

Han fick hela Sverige att stanna vid varje tävling. Nu kommer Ingemar Stenmark med sina memoarer Stenmark: Mästaren där han bland annat berättar hur han
redan i lågstadiet skrev en uppsats om att han skulle bli skidåkare på heltid. ”Det kan man inte leva av”, sa fröken. GP:s Hanna Rasmuson intervjuar.