Blomqvist och Pärson till "Let's dance"-final

Jesper Blomqvist och Anja Pärson ställs mot varandra i finalen i "Let's dance" efter en semifinal som juryordföranden Tony Irving beskrev som den jämnaste han upplevt under sina tolv år med programmet. Ellen Bergström åkte ur i semifinalen.

ANNONS
|

I semifinalen i "Let's dance" skulle deltagarna genomföra två danser var. Först en dansstil de inte provat på tidigare, sedan fick juryn välja en dansstil som respektive deltagare haft svårt för tidigare i programmet.

Jesper Blomqvist och Malin Watson tog sig an disco respektive cha cha, och Blomqvist fick framför allt beröm för den senare.

- Du har fått lite revansch, för det var ärligt talat bedrövligt förra gången. Men i kväll satte du varje taktslag med varenda fotplacering, sade Tony Irving.

Ann Wilson höll med, och sade:

- Det är så mycket som har blivit väldigt mycket bättre.

Pärson briljerade

Anja Pärson var sjuk senast hon skulle dansa american smooth. Juryn gav henne en chans till, och hon briljerade.

ANNONS

- Du har blivit så rutinerad i din dans att du gör allt på instinkt, sade Cecilia Lazar.

Innan dess genomförde Pärson och danspartnern Calle Sterner en nästintill felfri jazzdans som bland annat inkluderade en volt i klackskor, och Ellen Bergström och Jonathan Näslund bjöd på hiphopdans.

Juryn var så ovillig att skicka hem någon från programmet att alla deltagare fick lika många poäng – 29 – efter den första omgången, och när båda danser var genomförda såg poängställningen ut på följande vis: Jesper Blomqvist 57 poäng, Ellen Bergström 56 poäng, Anja Pärson 55 poäng.

"Vild och galen"

Men en deltagare var tvungen att lämna programmet och i slutänden blev det Ellen Bergström, som också alla i juryn tippade skulle åka ur.

- Jag känner enormt mycket kärlek och är så glad över att jag ändå har fått vara så vild och galen som jag är. Det är så många som har tyckt om det, och jag tycker att det är så viktigt att som kvinna få vara vild, sade Bergström efteråt.

TT

Fakta: "Let's dance"

De möts i finalen:

Jesper Blomqvist, före detta fotbollsproffs

Anja Pärson, före detta alpinproffs

ANNONS