Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Blodigt bokslut för "Dexter"

I flera år har blodet flutit runt Michael C Halls rollfigur Dexter Morgan. Med den åttonde säsongen av "Dexter" går serien i mål - samtidigt som den sympatiske seriemördarens liv rasar samman.

Han är pappan, kollegan, brorsan. Till vardags en minutiös blodanalytiker på Miamipolisen - på fritiden en mördare som vill städa upp rättsväsendets misstag. För att kontrollera sitt begär att döda fick han en redan som ung en kod av sin pappa att arbeta efter: Åk aldrig fast, mörda aldrig oskyldiga.

-Jag tror att tittarna njuter av att få komma in huvudet på en karaktär som vanligtvis skulle ses som galen och monstruös. De uppskattar att kunna identifiera sig med någon som är så mörk, förklarar Michael C Hall som har över 130 uppdiktade mord på sitt samvete. -Ju längre serien gått ser vi någon som ursprungligen hävdat att han saknar känslor utveckla vad som verkar vara känslor, och ha en aptit för det.

Liv i kaos

I åttonde säsongen gör psykologen Evelyn Vogel entré och hela Dexters livshistoria skrivs om. Vogel är hjärnan bakom Dexters kod och vet om hans mörka hemlighet. Samtidigt förlorar Dexter kontakten med sin syster och hans en gång så kontrollerade liv rasar samman.

-I sista säsongen upptäcker Dexter att han inte kan äta kakan och döda den också. Det är inte det faktum att Dexter är en mördare som har försatt honom i en problemfylld situation, utan att han haft känslomässigt laddade relationer med andra människor, säger Michael C Hall.

Förknippas med rollen

Michael C Hall slog igenom 2001, som begravningsentreprenör i serien "Six feet under". Med "Dexter" fortsatte han på dödsspåret och är numera intimt förknippad med rollen som seriemördare.

-Efter "Six feet under" fick jag många frågor om jag var rädd för att bara få roller som homosexuell begravningsentreprenör. Nu förknippar alla mig med en seriemördare, jag får helt enkelt leva med det.

Trots flera Grammy-priser i bagaget lär det dröja en stund innan Michael C Hall tackar ja till en ny serie.

-Om och när någonting dyker upp igen så jag känner jag att jag måste fundera på saken. Men jag vill inte sumpa några chanser på tv-fronten. I slutänden är det rollen och manuset som avgör. Jag är öppen för möjligheterna men jag kan inte föreställa mig att ta ett sådant stort kliv inom en snar framtid.