Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Black - pr-kupp eller nytt artistnamn?

Tommy Nilsson slår in på en mörkare väg. För att markera sin nya inriktning byter han namn till Black. Men nu spekuleras det om namnändringen är på riktigt eller bara en pr-kupp.

På måndagsmorgonen kom pressmeddelandet: För att markera sin nya, mörka stil byter Tommy Nilsson namn till Black. Första singeln "Shoot the devil" släpps inom kort och under våren ska det nya albumet komma.

-Ja det är sant. Jag ska fortsätta prata om det här i eftermiddag, säger Tommy Nilsson när TT Spektra ringde honom för att kolla om det något oväntade namnbytet stämde.

Tommy Nilsson började sin karriär som sångare i hårdrocksbanden Horizont och Easy Action. Efter det har han gjort sig känd för hitlåtar som "Dina färger var blå" och "Öppna din dörr".

"Det har varit otaliga ballader genom åren. Jag är ballad-Tommy med hela svenska folket. Ända sedan Easy Action har jag längtat tillbaka till att göra lite tuffare grejer. När jag nu släpper mitt nya mörka album vill jag markera det med ett nytt namn. Därför döper jag om mig till Black. Black är mer än ett namn. Det är ett state of mind. Lite tuffare. Lite mörkare. Lite hårdare", säger Tommy Nilsson i ett pressmeddelande.

"Ingen pr-kupp"

Under måndagseftermiddagen spekulerades det frisk i sociala medier och i mediebranschpress om att namnbytet skulle vara en pr-kupp, en del av fotbollslaget AIK:s försök att locka åskådare till premiärmatchen på Friends Arena. Kampanjen kallas "Paint it black" och supportrarna uppmuntras att klä sig i svart, vilket skulle vara ett tecken på att Black bara var en bluff. Tommy Nilsson själv spädde på ryktet efter att ha twittrat ut "Det gnager i min själ". AIK kallas i folkmun för Gnaget.

"AIK finns i mitt hjärta men det har naturligtvis inget med mitt namnbyte att göra", skrev emellertid Tommy Nilsson på sitt Twitterkonto vid 14-tiden på måndagen.

Tommy Nilssons manager Bengt-Robert "Kotte" Ohlsson dementerar ryktena om en pr-kupp, med hänvisning till att han själv bor i Göteborg och är IFK:are, samt att hans söner spelar i klubben. Därför skulle han aldrig gå med på att stödja AIK.

-Vi har jobbat ihop i 20 år. Skulle det vara en grej med Gnaget hade jag aldrig låtit honom göra det, säger han.

Forsman & Bodenfors äger domänen bakom artistens nya sajt, blacktheartist.se, uppger Resumé, men reklambyrån vill inte kommentera om allting är en pr-kupp.

-Det kan jag inte kommentera. Det får Tommy berätta om själv, säger Susanna Fagring, projektledare på byrån.