Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Blåslagna kändisar tävlar i simhopp

En simhall, gott om magplask och en hel del blåmärken. I nya tv-serien "Kändishoppet" ska åtta kända svenskar lära sig simhopp. Tävlingen har tvingat deltagarna att övervinna sina rädslor.

Det är en brokig samling som dragit på sig sina bästa badkläder och ställt sig på trampolinen för TV 3:s nya tv-serie "Kändishoppet". Fotbollsprofilen Glenn Hysén, simmaren Emma Igelström, kampsportaren Jörgen Kruth, bloggerskan Linda Thelenius, trollkarlen Tobbe Blom, pr-kvinnan Dominika Peczynski, före detta fotbollsmålvakten Rami Shaaban och tv-snickaren Mats Carlsson har under några veckor drillats hårt av erfarna simhoppare. Men att hoppa från höga höjdare visade sig vara lättare sagt än gjort.

-Det var fruktansvärt, jag fick svindel och började nästan grina, säger Linda Thelenius om första gången hon skulle hoppa.

Hon ställde upp i programmet för att hon ville prova på något nytt och efter några vändor till badhuset var svindeln som bortblåst.

Sökte utmaning

Rami Shaban såg också programmet som ett utmärkt tillfälle att utmana sig själv.

-Det var fantastiskt skönt att övervinna min höjdrädsla, säger han.

Deltagarna tävlar på samma villkor som etablerade simhoppare och certifierade domare bedömer deras insatser på trampolinen helt enligt internationella OS-regler. Resan mot det perfekta hoppet har kantats av rejäla blåmärken och ett och annat magplask.

-Jag har slagit mig så in i helvete men man dör ju inte, säger Glenn Hysén.

Ska fortsätta hoppa

I programmet tävlar deltagarna med enskilda hopp och tillsammans med en annan deltagare i ett synkroniserat hopp. I första avsnittet paras Linda Thelenius ihop med Dominika Peczynski, de klickade direkt.

-Vi ska fortsätta gå på vuxengrupper, vi har jättekul ihop, säger Thelenius.

Allt intensivt simhoppade visade sig också vara riktigt bra träning. Linda Thelenius har fått starkare rygg och Glenn Hysén har tappat fem kilo.

-Jag tror att det har med kloret att göra. Det rinner ju ur alla kroppsöppningar. Näsa, öron, häck - överallt! säger han.

Adam Alsing och Carin da Silva är programledare för "Kändishoppet" som har premiär på TV 3 tisdag 12 mars klockan 20.00.