Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Björn Skifs redo för scenen igen

Björn Skifs och Tommy Körberg gör extraspelning i Göteborg.

Det var i somras som den folkkäre artisten Björn Skifs kollapsade i hemmet och snabbt fördes till sjukhus. Väl hemma igen trillade Björn Skifs återigen, slog i huvudet och drabbades av en hjärnskakning.

Läkarna konstaterade att orsaken bakom var ett krånglande blodtryck. Efter att nu ha fått hjälp och rätt behandling är Björn Skifs redo att köra hårt på scenen igen.

Fler låtar - snyggare ljus

Det innebär bland annat att han och kollegan Tommy Körberg kan plocka upp sin inställda föreställning som kallas 50 år senare. 

- Det hann ju bara bli en kväll senast, så nu ska det bli jättekul att börja om igen. Vi har haft lite möten och byggt ut showen med lite fler låtar och ett schysst ljus, berättar Björn Skifs för GP.

Den första bokade showen i Göteborg sålde snabbt slut. Så nu adderas ytterligare ett datum. Skifs och Körberg sjunger därmed i Scandinavium både den 20 och 21 januari.

- Det är verkligen jättekul, känns fint att folk vill komma, säger Björn Skifs.

Idén bakom föreställningen är att knyta an till det första mötet mellan Björn Skifs och Tommy Körberg när de deltog i en rockbandstävling 1966. Skifs var där med sitt band Slam Creepers’ och Tommy Körberg med The Maniacs. Förstaplatsen kneps av Skifs och Körberg blev tvåa.

Bra känsla direkt

- Vi hängde och sjöng en del bakom scenen och det var omedelbart en bra känsla. Redan där och då bestämde vi att vi skulle göra något mer tillsammans, men vi trodde ju inte att det skulle dröja femtio år, konstaterar Björn Skifs.

Nu gör man alltså en nostalgisk show tillsammans, låtarna hämtas uteslutande från åren runt 1966.

- Det finns hur mycket som helst att ta av, det gjordes otroligt mycket bra och varierad popmusik på den tiden. Låtarna är roliga att sjunga, de bygger så mycket på melodier, säger Björn Skifs som tror att stora delar av publiken kommer att känna igen sig.

- De flesta som kommer är nog i en ålder som gör att de har många minnen till den här musiken.

Tänker inte pensionera sig

Under nästa år fortsätter Björn Skifs uppträda på Göta Lejon, men det blir ingen ny återföreningen av Badrocks-gänget.

- Nej, det var en engångsgrej. Nästa sommar ska jag vara helt ledig. På senare år har sommarloven varit heliga för mig och det ska jag hålla mig till. Jag behöver återhämtningen.

Har kroppen sagt ifrån?

- Ja, på sätt och vis är det ju så. Det går inte att köra på hur hårt som helst, man måste respektera att förutsättningarna förändras.

Men du har inga tankar på att pensionera dig?

- Nej, så länge det är roligt och folk vill komma fortsätter jag. ingenting ger så mycket endorfin och adrenalin som att stå på scen. Däremot blir jag skrajare och skrajare innan jag ska upp, det är lite konstigt, men jag väljer att strunta i dett.