Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christer Björkman – en kringresande Melodifestivalkonsult. Arkivbild.

Björkman ska sprida Mello i världen

Tävlingschefen Christer Björkman är ett hett villebråd i Eurovision-världen. Nästa stopp kan bli Australien – och sedan finns andra potentiella uppdragsgivare.

Christer Björkmans framgångar som chef över den svenska Melodifestivalen och sina nu tre Eurovision-evenemang har gjort honom aktuell för att styra upp flera EBU-länders nationella uttagningar.

Och det är precis vad han vill också. Då han tar en paus från jobbet som exekutiv producent för Melodifestivalen har han dessutom tid.

- Det finns en uttalad ambition mellan mig och SVT under de här fyra åren som jag bara ska vara tävlingsproducent i Sverige till att hjälpa andra och att konsulta för att sprida vår "knowhow" om hur man kan sprida det lokala varumärket, säger han.

- På det sättet höjer vi standarden i Eurovision och på det sättet tryggar vi varumärket. Det är en win-win-grej. Det ingår lite i planen.

TT: Så Australien lockar?

- Det råkar vara så att Australien har uttalat väldigt tydligt att de vill det och de har säkert en plan. Men det är klart jag kommer ha en dialog med dem. Det är en tajmingfråga, det handlar om vilken tid på året de tänker göra det. Men som konsult går det absolut att hjälpa dem.

TT: Mello lämnar du inte?

- Nej, det gör jag inte.