Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Draculas dotter Mavis föreslår en kryssning för att alla ska få chansen att vila upp sig ordentligt i den tredje filmen om det populära gänget från Transsylvanien. Pressbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bitsk familj åker på problemfylld semester

Greve Dracula lämnar Transsylvanien och åker på semester i den tredje uppföljaren om det älskvärda monstergänget.

Den första animerade komedin om hur alla klassiska filmmonster möts på ett hotell i Transsylvanien kom 2012. Filmen drog in motsvarande 3,3 miljarder svenska kronor världen över. Sådana resultat betyder uppföljare och nu är det dags för ”Hotell Transylvanien 3: En monstersemester”. Den här gången ger sig monsterfamiljerna ut på en kryssning. Men ingenting blir riktigt som förväntat.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- De första två filmerna blev väldigt populära och man ville ha en fortsättning, säger Tartakovskij när TT:s utsända möter honom i Cannes.

Först tackade han nej till jobbet.

- Men sen åkte jag på en kryssning och såg de olika familjerna på båten och jag började fundera över om det här inte skulle kunna vara ett uppslag. Jag föreslog det och alla tände på idén.

Bermudatriangeln och Atlantis

Att flytta ut Greve Dracula och hans monsterkompisar utanför hotellet bjöd på nya möjligheter.

- Vi kunde öppna upp historien och göra humorn väldigt visuell. Och vi kunde leka med klassiska platser som Bermudatriangeln och Atlantis – i vår film är Atlantis ett undervattenscasino modell Las Vegas.

Genndy Tartakovskij tror att "Hotell Transylvanien"-filmerna har blivit så populära tack vare att de handlar om familjer och att alla i publiken kan känna igen sig i någon av karaktärerna.

- Min egen favorit är Dracula. Han är cool.

Om den tredje filmen i serien blir en succé dyker förmodligen ytterligare en uppföljare upp. Men för Tartakovskij är det tack och farväl nu.

- ”Hotell Transylvanien 3” är den sista film jag gör om det här gänget. Nu får någon annan ta över. Jag har egna projekt som jag vill syssla med.