Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Biobesökare svimmade och spydde - "Värsta jag varit med om"

Den omtalade kannibalfilmen "Raw" blev för mycket för ett par biobesökare när den visades på Bio Roy under Göteborg Filmfestival. –  Det här var det värsta jag varit med om under mina sju år som volontär på festivalen, säger Peter Steen, medarbetare på Bio Roy.

Fransk-belgiska skräckfilmen "Raw" fortsätter att chockera. Under en visning på Bio Roy i fredags lämnade besökarna salongen - när den blodiga filmen blev för mycket för publiken. 

– Det var en rad incidenter under kvällen som började med att jag hörde hur folk skrek att en man hade svimmat, säger Peter Steen, volontär på Göteborgs Filmfestival och medarbetare på Bio Roy. 

Visningen stoppades 

Biobesökarna hjälpte mannen ut ur salongen och spektaklet fortsatte sedan när en kvinna försökte ta sig ut från biografen.

– En tjej vinglade ut ur salongen, så jag hjälpte henne ned för trappan. Samtidigt hör jag en kollega ropa att två stycken ligger på toaletten och spyr. 

LÄS MER: 

Visningen stoppades då under ett par minuter och människor fortsatte att storma ut ur salongen. Totalt ett 30-tal personer fick nog av den våldsamma filmen. 

–  Massor av människor lämnade salongen när vi visade Faust för ett par år sedan, men det här var det värsta jag varit med om under mina sju år som volontär på festivalen, säger Peter.

Filmen kunde efter ett kortare avbrott fortsätta visas, nu med en klart mindre publik.

Svimmade under besöket

Detta är dock inte första gången som kannibal-filmen "Raw" väckt extrema reaktioner. Under en visning i Toronto, Kanada, för ett par veckor sedan tvingades en ambulans kallas in när flertalet besökare svimmat.

Är filmen verkligen så brutal?

– Det finns scener som är väldigt effektsökande och realistiska, så har man inte sett sådana här blodiga skräckfilmer innan så kanske det är chockerande. Men det finns ju filmer som varit värre, säger Peter Steen.