Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Besvikelse i Sotenäs efter Lisebergs beslut

Sotenäs Turism ville köpa Evert Taubes värld i sin helhet och skapa en utställning för framtiden. Lisebergs beslut handlar om pengar, tror samordnaren i Sotenäs.

– Nä!? Men hur ska de ha det? utbrister Åsa Andersson vid Sotenäs Turism, när hon får höra att Lisebergs styrelse beslutat att behålla samlingen Evert Taubes värld.

Läs mer: Liseberg behåller Evert Taubes värld

Hon har svårt att hålla igen besvikelsen. Planen var att med utställningen fira att det nästa år är 100 år sedan Evert Taube gjorde sitt allra första offentliga uppträdande - på just Smögen.

– Det är absolut en besvikelse från vår sida, säger hon.

Tror att pengarna avgjorde

Åsa Andersson blir glad att höra att förslaget från Sotenäs var det som Lisebergs styrelse funderade längst på, men ger inte mycket för förklaringen att man satte stopp för att ingen kunde erbjuda en lösning där hela samlingen tas omhand och görs publik.

Läs mer: Lisebergs Taubeklenoder kan bärgas till Smögen

– Jag kan inte förstå vad de menar med det. Det är precis vad vårt koncept erbjuder. Däremot var vi inte beredda att betala så mycket som de förväntade sig. Vi ville istället investera i en långsiktig lösning för samlingen, säger hon.

Siktar på egen Taube-utställning

Någon form av Evert Taube-utställning ser hon ändå framför sig.

– Jag hoppas att vi även i fortsättningen kommer vara intressanta för Liseberg och att vi har en fortsatt dialog. För oss kanske det här blir startskottet att bygga vidare i egen regi med de bitar vi redan har.