Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lisa Ajax, Nano, Anna Bergendahl och Arvingarna vidare till final efter deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen i Nyköpings Arenor Rosvalla.

Bergendahl och Arvingarna till final

Arvingarna och Anna Bergendahl – två förhandsfavoriter, gick vidare till finalen i Melodifestivalen. Anna Bergendahl slog ut Melodifestivalsveteranen Andreas Johnson i sin duell. Hon får sällskap i finalen av Arvingarna, Lisa Ajax och Nano.

Anna Bergendahl var favorittippad att gå till final redan första deltävlingen i Göteborg. Men då skickade tittarna i stället Mohombi och Wiktoria till Friends arena. Men i nu fick hon revansch.

- Helt makalöst, det var ett sådant stöd här i kväll. Något av det bästa jag varit med om, säger Bergendahl, som hade familjen på plats i arenan i Nyköping, till TT.

Även bland spelbolagen var Anna Bergendahl favoriten. I Melodifestivalsklubbens publikundersökning var sångerskan i topp – liksom Arvingarna.

26 år efter vinsten med "Eloise" har Arvingarna ny vinstchans i Melodifestivalen. Kvartetten tog hem flest röster med sin "I do" i duellen mot Rebecka Karlsson.

- Vi känner ju att vi har en låt som är bred för folket där hemma, en klassisk schlager med 60-talsvibe, så en liten aning hade man kanske att vi skulle ta det ändå, säger Casper Janebrink.

I finalen har de startnummer tolv och går alltså ut sist – precis som i Andra chansen.

- Lite jobbigt att sitta och lyssna på alla bidragen förstås, men det kan också vara bra för då har folk vår låt färskast i huvudet när det är slut, säger Casper.

Nano vidare

Det har varit en tuff vecka för Nano, som strax före fredagens genrep fick besked om att hans lillebror varit med om en trafikolycka och var allvarligt skadad. Men han valde ändå att medverka i Andra chansen och framförde "Chasing rivers" i duellen mot Vlad Reiser.

Efter tävlingen gjorde han inga intervjuer, utan lämnade ett skriftligt meddelande till pressen via sin agent:

"Omständigheterna har varit speciella men ni har gett mig styrka och kraft att genomföra detta. Tack!"

Inledde kvällen med funk

Andra chansen inleddes med ett medleynummer där Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor visade upp både sång- och dansfärdigheter. Bland annat sjöng de delar av Bruno Mars "Uptown funk" och "Get on up" av James Brown.

- Det här är Andra chansen. Vi måste liva upp det här lite, sade Finer till publikens jubel.

Varken Marika Carlsson och Eric Saade var på plats, utan återvänder först till finalen nästa vecka.

- Inte för att jag är van vid att gå direkt till final, men jag kan inte göra Andra chansen, sade Eric Saade i en sketch innan showen började.

En av de stora överraskningarna var att Johnny Logan dök upp och framförde "Hold me now" tillägnad Kodjo Akolors mamma, som satt i publiken. Därefter uppträdde Måns Zelmerlöv och Johanna "Dotter" Jansson med låten "Walk with me"

Finalen hålls på Friends arena i Stockholm den 9 mars.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om att det var fel på ljudet i arenan.