Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ber alla poliser om ursäkt: "Förlåt"

I flera omgångar har det stormat kring Kakan Hermansson. Häromdagen avbröt bilmärket Audi samarbetet. Nu ber Kakan Hermanssons om ursäkt genom ett blogginlägg: "De där orden jag skrev för ett antal år sedan kan jag aldrig ha oskrivna".

Audi startade ett samarbete med flera kända profiler i samband med sin nya modell Q2, där kändisarna skulle få formge en version av bilen. En av dessa var medieprofilen och bloggaren Kakan Hermansson - men sedan stoppade Audi samarbetet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Anledningen var att kampanjen möttes av tusentals upprörda människor. "Skäms på er för ert samarbete med manshataren Kakan Hermansson", skrev en. "Varför valde ni Kakan? Fick Jackie Arklöv inte permission för att delta i er reklamkampanj?", skrev en annan. "HUR tänker ni med samarbetet med Kakan Hermansson? Att samarbeta med och lyfta fram en person som uppmanar till våld mot polisen, hånar mordoffer och hatar män i allmänhet och poliser i synnerhet måste vara en extrem tankevurpa hos ansvariga inom Audi", skrev en tredje.

Det hela bottnar i en tweet från  2014. Hon skrev då bland annat att "det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv". Kakan Hermansson har efter kritiken bett om ursäkt för sina uttalanden. 

LÄS MER: Audi stoppar samarbete med Kakan

Ångrar tweeten "otroligt mycket"

Men nu väljer hon alltså att återigen be om ursäkt genom ett blogginlägg. I inlägget berättar hon att hon skäms otroligt mycket över tweeten och att hon hånade och förringade mordens offer. 

"Varför avrättades de? För att de skyddade allmänheten mot tre nazister som i sin vilda flykt, efter ett bankrån, inte tvekade att skjuta vilt omkring sig. De gav sitt liv för att skydda oss: allmänheten", skriver hon i inlägget.

Polisen försvarar feminister

Samtidigt skriver Kakan Hermansson att polisen försvarar Sverige och demokratin. Dessutom menar hon att de skyddar feminister som annars inte skulle våga yttra sig på grund av rädsla för att bli skadad av andra som inte delar ens åsikter.

"Utan de poliskvinnor och polismän som varje dag möter ondskan, och ibland går i fysisk närkamp med den, så skulle feminister – som jag själv – inte våga yttra mig av rädsla för att bli skadad av människor som inte delar mina åsikter."

I samma inlägg avslutar hon med orden:

"Jag skulle helst av allt vilja ringa till dem allihopa, be om ursäkt för att jag sårat dem, för mina idiotiska ord. För det var förbannat dumt, respektlöst och obegåvat att uttala mig om två personer som så osjälviskt och modigt offrade sina liv. Och respektlöst för deras anhöriga. De där orden jag skrev för ett antal år sedan kan jag aldrig ha oskrivna. Den där ångesten i kroppen, när jag tänker tillbaka på dem kommer aldrig att försvinna. Men jag hoppas att de poliser som ser mig på gatan, som riskerar sina liv för mig, i fortsättningen förstår hur högt jag värdesätter deras arbete. Och, framför allt, att de tar emot mitt förlåt."