Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Benjamin Wahlgren vann Let's dance

Det blev Benjamin Wahlgren som tog hem Let's dance 2014.

Fjärde gången gillt. På fredagskvällen vann till slut en Wahlgren TV4:s Let's dance när Benjamin Wahlgren tillsammans med danspartnern Sigrid Bernson tog hem finalen.

Bortsett från en svacka i mitten på säsongen har den 16-åriga Benjamin Wahlgren lyckats hålla sig i toppskiktet genomgående i dansprogrammet. Med sitt energifyllda Saturday night fever-medley som fick stående ovationer och fullpott av juryn kammade han hem segern och den efterlängtade dansskon med över Steffo Törnquist.

- Vi har aldrig haft ett så bra genomfört disconummer, sa juryordförande Tony Irving efter dansen.

Mamma Pernilla Wahlgren, morbror Niclas Wahlgren och Niclas fru Laila Bagge Wahlgren har alla tidigare försökt vinna danstävlingen, men misslyckats.

Bortsett från det storslagna shownumret levererade Benjamin Wahlgren och Sigrid Bernson en aggressiv paso doble och en quickstep som även den fick fullpott och tokhyllades av både juryn och publiken.

- Jag har aldrig sett en så bra tekniskt genomförd quickstep i Let's dance, sa Tony Irving.

Sigrid Bernson, som vann tävlingen tillsammans med fotbollsspelaren Anton Hysén år 2012, sa tidigare i veckan till TT att Benjamin Wahlgren har varit snäppet duktigare än honom i år.

I finalen mötte Benjamin Wahlgren och Sigrid Bernson TV4-profilen Steffo Törnquist och hans danspartner Cecilia Ehrling. Finalisterna har kallats för "morfar och barnbarn" på grund av den stora åldersskillnaden på 42 år och de har utvecklat en nära relation till varandra under säsongen gång. Efter en lång kamp slutade alltså matchen mellan dem med 88-84 jurypoäng till Benjamin Wahlgrens fördel.

- Jag trodde aldrig att jag skulle komma till final. Det här är nog den bästa dagen i mitt liv hittills, sa han i början av tv-sändningen.

Under säsongen har Benjamin Wahlgren kämpat med att få ihop skolan med 45 timmars dansträning i veckan. I mitten på säsongen drabbades han dessutom av en höftinflammation och var nära att avbryta Let's dance-resan.

På fredagskvällen visade den förhandstippade musikalartisten inga tecken på smärta när han dansade hem segern.

Med som stöd i publiken hade han förra årets vinnare Marko "Markoolio" Lehtosalo.

Fakta: Vinnarna i Let's dance

2006 Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson.

2007 Martin Lidberg och Cecilia Ehrling.

2008 Tina Nordström och Tobias Karlsson.

2009 Magnus Samuelsson och Annika Sjöö.

2010 Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling.

2011 Jessica Andersson och Kristjan Lootus.

2012 Anton Hysén och Sigrid Bernson.

2013 Marko "Markoolio" Lehtosalo och Cecilia Ehrling.

2014 Benjamin Wahlgren och Sigrid Bernson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.