Daniel Paris, Gladys del Pilar, Richard Herrey, Morgan "Mojje" Johansson, Beatrice Ask, Dominika Peczynski, Karin Laserow och Klas Möllberg – det är gänget som tävlar i "Hela kändis-Sverige bakar". Pressbild.
Daniel Paris, Gladys del Pilar, Richard Herrey, Morgan "Mojje" Johansson, Beatrice Ask, Dominika Peczynski, Karin Laserow och Klas Möllberg – det är gänget som tävlar i "Hela kändis-Sverige bakar". Pressbild.

Beatrice Ask tävlar i kändisbakning

Att baka har alltid varit ett kärt, om än sällsynt, nöje för Beatrice Ask. I nya säsongen av "Hela kändis-Sverige bakar" får talangen blomma ut.

ANNONS
|

Den förra justitieministerns arbetstempo har inte direkt tillåtit regelbundna storbak och andra utsvävningar i köket. Det är lite synd tycker Beatrice Ask som nu tävlar om att bli den bästa hemmabagaren.

– Jag blir glad av att baka för man ser resultat direkt. Inom politiken tar det längre tid. Plus att när man bakar så blir alla glada. Det kan man ju inte säga om politiken, säger hon med ett skratt.

Hon tycker själv att hon är ganska huslig och beskriver sig som en hyfsad amatörbagare som trivs i köket.

– När jag någon gång får tid att pyssla så blir det oftast bra. Och ska man äta något onyttigt så ska det definitivt vara hembakat.

ANNONS

Det som var tuffast i tävlingen var tidspressen tycker Beatrice Ask.

– Det är mycket stressigare än vad man tror. När jag bakar hemma så bakar jag ju inte på tid. Dessutom så kommer ju juryn och programledaren och ska prata mitt i alltihop. Då tänkte jag nej, inte just nu.

Hon hade dock sin vinststrategi klar.

– Man måste ta en sak i taget och fokusera på det man gör just nu. Då ser man i alla fall proffsig ut, och det kanske kan psyka motståndarna lite.

"Hela kändis-Sverige bakar" har säsongsstart torsdagen den 12 maj i TV4.

Fakta: "Hela kändis-Sverige bakar"

  1. Är en spinoff på tv-programmet "Hela Sverige bakar" som sänds i TV4.
  2. Juryn består, precis som i originalprogrammet, av Johan Sörberg samt Birgitta Rasmusson och Tilde de Paula är programledare.
  3. I den första säsongen, som sändes 2014, vann längdhopparen Erica Johansson. Förra året gick segern till operasångaren Rickard Söderberg.
  4. I år tävlar Daniel Paris, Gladys del Pilar, Richard Herrey, Morgan "Mojje" Johansson, Beatrice Ask, Dominika Peczynski, Karin Laserow och Klas Möllberg i programmet.

ANNONS