Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Batmanlegendaren Adam West är död

Skådespelaren Adam West, som bland annat är känd för rollen som Batman i TV-serien med samma namn under 60-talet, är död. Det rapporterar the Hollywood Reporter.

Skådespelaren Adam West har gått bort, rapporterar the Hollywood Reporter. Han blev 88 år gammal. 

Filmdebut gjorde Adam West med "De samvetslösa" från 1959. Men han slog igenom stort med rollen som Batman i den tidiga tv-serien med samma namn som spelades in på 60-talet. En roll som har gjort honom närmast ikonisk i Batman-sammanhang. I Sverige är tv-serien mer känd som "Läderlappen" och hade premiär 1966.

Under senare år har även varit känd för att ha gjort rösten till borgmästaren för staden Quahog i den tecknade TV-serien Family Guy. När "Big bang theory" firade 200 avsnitt gästade Adam West tv-serien.

Familjen vid hans sida: "Hjälte"

Skådespelaren avled i sviterna av leukemi under fredagen i Los Angeles. Hans familj fanns vid tiden närvarande vid hans sida. 

"Vår pappa såg sig alltid som den starka hjälten och strävade efter att göra en positiv inverkan på sina fans. Han var och kommer alltid att vara en hjälte för oss", säger hans familj i ett uttalande enligt the Hollywood Reporter. 

Adam West har skrivit om sitt liv och skådespelarkarriären i självbiografin "Back to the Batcave".