Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På vår strand av Embla dans och teater.

Barndans tar plats i Göteborg

Satellit, en ny dansfestival för barn, har inlett sin omloppsbana i Göteborg. Åtta föreställningar på fem scener väntar.

På torsdagsmorgonen invigdes dansfestivalen Satellit med ett tal av kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén. Ceremonin hölls i Frölunda kulturhus som är en av scenerna, tillsammans med Pustervik, Atalante, 3:e våningen och Mölnlycke kulturhus.

Målsättningen med den nya festivalen är i första hand att barn och föräldrar ska få upp ögonen för dansföreställningar och på lång sikt att stärka konstformen genom att skapa ett nordiskt nätverk för dans.

Satellit arrangeras av Embla dans och teater i samarbete med Producentbyrån och leds konstnärligt av Anna Wennerbeck. Hon hoppas att den ska bli en biennal, alltså återkomma vartannat år.

Åtta föreställningar ges under festivalen som avslutas på söndag. Här är några av ingredienserna:

ABC, en resa genom bokstävernas land av Memory Wax. Offentliga föreställningar på fredag 18 mars kl 09.30 och 12.00, Frölunda kulturhus, samt lördag 19 mars kl 12.00, Atalante.

Allt man vill, Zebradans föreställning om att längta efter en helt egen plats där man kan vara sitt allra bästa med koreografi av Gunilla Heilborn. Spelas torsdag 17 mars kl. 11.00 och 12.30 på Atalante.

WeFiction, dansteater av norska Panta Rei om identitet och minnen. Offentliga föreställningar torsdag kl 09.30 och 12.00 på Frölunda kulturhus samt fredag kl 11.00 och 12.30 Atalante

kl 12, Frölunda kulturhus.

Våga välja annorlunda, seminarium om kvalitet kl 13 till 17 på Kultur i väst.

Mig dig oss, om det lilla barnets naturliga nyfikenhet av danska Åpen dans. Spelas torsdag kl 9.30 och 10.30, fredag kl 9.30 och 10.30 samt lördag kl 13.00 och 15.00 på Frölunda kulturhus.

På vår strand, dansföreställningen vid vattnet av Embla dans och teater. Offentliga föreställningar torsdag kl 09.30 och 10.45 på Pustervik.

Hela programmet finns på Satellits hemsida satellitfestival.com.

Bild: Bild: Miguel Azcue

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.