Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Boisen, Alexander Bard och Per Holknekt var alla nominerade till Årets Influencer. Nu är det bara två kvar. Bilder: Jonas Ekströmmer, Jens Bornemann, Fredrik Sandmark

Bard petas som influencer

Alexander Bard petas nu från nomineringen som Årets digitala influencer – för sin kvinnosyn.

Consid som är en av landets mest snabbväxande it-bolag hade sedan tidigare nominerat Alexander Bard, Frida Boisen och Per Holknekt till utmärkelsen Årets digitala influencer som ska delas ut på Considgalan i Stadshuset lördagen den 25 november. 

Nu har företaget beslutat att ta bort nomineringen för Alaxander Bard.

–Han har varit en viktig påverkare när det gäller digitalisering under många år, och många av de framtidsspaningar han har gjort har verkligen slagit in. Sedan har han gjort uttalande kopplat till metoo-kampanjen som vi tar starkt avstånd ifrån. De ligger inte alls i linje med våra värderingar och det vi står för, säger vd:n Peter Hellgren.

Hellgren understryker att jämställdhetsfrågan är en synnerligen central och viktig fråga för Consid, och att man i bolaget har en total nolltolerans mot sexuella trakasserier.

–Det är därför vi väljer att ta bort den nomineringen helt enkelt, säger han.
De övriga nomineringarna inför galan kvarstår.

LÄS ÄVEN: Patetiskt av Bard att attackera Zara Larsson

Okonventionellt erbjudande

Consid kom med ett okonventionellt erbjudande när man öppnande för att 100 övertaliga HCL-anställda i Göteborg en sign-on-bonus på 50 000 kronor för att söka sig till Consid istället.

–Det har gått bra. Erbjudandet rönte stort intresse och vi har fått in en hel del kandidater och ett förhållandevis stort antal av dem är inne i en process just nu, säger Peter Hellgren.