Banksys "Stop and search" (2007) såldes för 65 000 euro vid auktionshuset Artcurial i Paris.
Banksys "Stop and search" (2007) såldes för 65 000 euro vid auktionshuset Artcurial i Paris.

Banksyverk sålda utan överraskningar

Flera konstverk av den brittiske konstnären Banksy har sålts i Paris under stort säkerhetspådrag, efter den uppmärksammade strimlingen av ett verk förra veckan.

ANNONS
|

Alla Banksys verk, som noga kontrollerats av auktionshuset Artcurial, såldes under onsdagskvällen utan större överraskningar. I alla fall i jämförelse med försäljningen av verket "Girl with balloon", vars nedre halva maldes i en dokumentförstörare efter att det klubbats till försäljning för drygt en miljon pund, runt 12 miljoner kronor, förra veckan.

Tillställningen i Paris på onsdagen var mer lågmäld. Litografin "Stop and search" såldes för 65000 euro, "Soup can (yellow/emerald/brown)" för 46800 euro och "Queen Vic" för 11700 euro.

Alla som närvarade vid auktionen på onsdagen fick genomgå en bakgrundskontroll med anledning av att det spekuleras att Banksy själv, som aldrig har avslöjat sin identitet, fanns med vid försäljningen på Sotheby's i London, och var den som satte i gång dokumentförstöraren.

ANNONS

Alex Branczik vid Sotheby's kallar det strimlade verket som "det första konstverket i historien som har skapats live under en auktion".

TT-AFP-Reuters

ANNONS