Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Lundvik, Sigrid Bernson, Edward Blom, Kikki Danielsson, Benjamin Ingrosso, Renaida och Kamferdrops kommer att tävla i Melodifestivalens första deltävling som avgörs i Karlstad på lördag. Arkivbild.

Baloo-kuplett och modern pop i Karlstad

Modern tuggummipop, nostalgisk country och en livsnjutande Edward Blom. Så låter bidragen i Melodifestivalens första deltävling som avgörs i Karlstad på lördag.

Deltävlingen, och hela årets Melodifestival, inleds av Sigrid Bernson – fram till nu mest känd som en av proffsdansarna i TV4:s "Let's dance". Hennes bidrag "Patrick Swayze" är skrivet av bland andra Peg Parnevik och handlar om att älska som Johnny och Baby i "Dirty dancing".

Det är nutida reklamradiopop med stor potential att fastna i tittarnas huvuden.

John Lundvik artistdebuterar i Melodifestivalen med den stora balladen "My turn". Det är maximalt reverb på trummorna och jättekörer – på scenen utlovas en flygel och pyroteknik.

"Idol"-sexan från 2016, Renaida Braun, ställer upp med "All the feels". Vi talar om en modern poplåt med ett sådant där drop som var populärt häromåret, lite västindisk touch och en hel del rasp i rösten.

"Glaserad spädgris"

Deltävlingens stora snackis kommer utan tvekan att bli Edward Blom. Det känns som att han menar varje ord han sjunger i sin "Livet på en pinne" – en kuplettaktig sak med storbandsrefränger och en hel del björnen Baloo-referenser. Enda skillnaden är väl att Blom vill grilla "en glaserad spädgris över öppen eld" i stället för att äta myror.

Kikki Danielsson ställer upp i Melodifestivalen för tionde gången och i år heter bidraget "Osby Tennessee". Texten kretsar kring hennes resa från Skåne till Tennessee och musikaliskt doftar det förstås mer Nashville än Osby – verserna ekar dock av hennes nuvarande hem i Hälsingland och Perssons Pack.

Ingrosso storfavorit

Norska Kamferdrops, som gjort sig känd för att tolka just Kikki Danielsson i jättehitten "Jag trodde änglarna fanns", ställer upp med "Solen lever kvar hos dig" och precis som väntat bjuds det på tropical house med dansbandssaxofon.

Deltävlingen avslutas sedan med en av de stora favoriterna – fjolårsfemman Benjamin Ingrosso tippas ta hem hela Melodifestivalen med sin "Dance you off". Rent musikaliskt har han inte tagit några sjumilakliv från förra årets "Good lovin'" – fans av sval och snygg funkpop lär digga det här.

Melodifestivalens första deltävling sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.