Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Balkander: "Drömgäst? Zlatan eller Sundhage"

Mattias Balkander, journalist på GP:s sportredaktion, nu kör du din sjunde podcast på din blogg, den här gången med Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Varför en podcast?

– För det goda samtalets skull och för att våra medievanor förändras. Det finns de som spår att podcast blir 2013 års medieraket. Du kan tala till punkt och lyssna när du har möjlighet, lite som ljudboken. Den är tillgänglig i bilen, på bussen och i joggingspåret.

 

Vad säger lyssnarna?

– Responsen har varit överväldigande. Premiäravsnittet med Torbjörn Nilsson gick upp som etta på Itunes lista över sportpoddar, samma sak med Carl Fhager och Håkan Mild. Jag tror att formatet, att fördjupa vissa ämnen och frågeställningar, tilltalar och uppfattas som nytt och spännande.

 
Vad tycker du kan utvecklas?
– Det mesta förmodligen! Vi är fortfarande i ett uppstartsskede och funderar på former, gäster och tonläge. Jag gillar att köra utan manus och låter gästens svar styra samtalet. Det är i alla fall tanken – och ger ett och annat oväntat svar.

  
Så det blir fler podcaster i framtiden?
– Absolut. Det här är något vi tror på och ett alternativ till den redigerade och mer mallade journalistiken. Gästen avgör vad det blir. Och målet är att inte klippa bort något.

  
Drömgäst?
– Varför inte Pia Sundhage eller Zlatan Ibrahimovic? Det skulle bli spännande samtal.

  
Vilka podcaster gillar du själv?
– Jag gillar det Anders Cedhamre gör i Agendasättarna och så Värvet av Kristoffer Triumf. Mycket lyssningsvärda.

Lyssna på Balkanders pod: http://blogg.gp.se/balkander/

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.