Balettdansör får Swayzes paradroll

ANNONS
|

Dansaren Pascal Jansson blir Sveriges svar på Patrick Swayze.

Han får rollen som Johnny i musikalen "Dirty dancing".

-Jag har inte riktigt smält det än, säger Pascal Jansson.

Det har varit känt att "Dirty dancing" sätts upp på Chinateatern i Stockholm nästa vår. Vilka som ska göra dansparet "Baby" och Johnny ur kultfilmen från 1987 har däremot varit osagt. Nu är det klart att den 33-årige balettdansören Pascal Jansson får den manliga huvudrollen.

-Det blir en jätteutmaning. Det känns nervöst när folk säger att jag blir Sveriges svar på Patrick Swayze. Det är omöjligt att tävla med honom. Jag kommer göra det till min roll.

Pascal Jansson arbetar på Operans balettscen, där han som 27-åring utsågs till första solist. Nu lämnar han operan för musikalvärlden.

-Musikalvärlden är helt ny för mig. Det ska bli spännande att få inblick i hur den fungerar.
"Dansa lite dirty"

Det här blir första gången som musikalen "Dirty dancing" sätts upp i Sverige. Bakom uppsättningen står Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain som äger rättigheterna till både "Dirty dancing" och musikalen "Flashdance". De har haft avtal om att göra uppsättningarna i flera år, men inväntat rätt läge. I höstas började uttagningarna.

ANNONS
-De ringde och frågade om jag ville göra audition. Jag tyckte det verkade roligt att dansa lite dirty och tackade ja, utan att ha några förväntningar, säger Pascal Jansson.

Musikalen har premiär den 14 februari. Vem som ska spela rollen som "Baby" är ännu oklart.

Men Pascal Jansson har sin egen favorit:

-Tuva Novotny. Hon ser så oskuldsfull och söt ut.
ANNONS