Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det var väldigt nervpirrigt när domarna gick förbi. Även om man visste att man lyckats blev man skitnervös när de kom", säger Pia Johansson. Arkivbild.

"Baka under stress – inget jag rekommenderar"

Pia Johansson brukar leverera syrliga kommentarer till andras matlagning i "Halv åtta hos mig". Nu är det hennes tur att sätta husligheten på prov när "Hela kändis-Sverige bakar" drar i gång.

Innan inspelningen startade var komikern och skådespelaren Pia Johansson redan en mästare på bakverk – alltså att äta dem.

- Det är jag väldigt bra på. I närheten där vi spelade in till exempel, där tillbringade jag somrarna när jag spelade sommarteater i Södertälje. På rasterna åkte vi för att bada och vi tävlade i vem som kunde äta flest bakelser. Det var jag som vann, säger hon.

Brände sig

Att själv baka – under tidspress – var däremot svårare.

- Bakning är ju väldigt mycket kemi och att baka under stress är inget jag rekommenderar. Jag brände mig en gång och gjorde flera väldigt konstiga val. Det hände många roliga saker för tittarna att se, säger Pia Johansson.

Hon var dock inte ensam om att ställa till kaos bland degar och glasyr.

- Alla deltagare hade olika stilar och man kommer att få se bakverk man aldrig har sett förut. Publiken kan vara glad att de inte behöver smaka.

"Massor av idéer"

Efter inspelningen har Pia Johansson fortsatt med bakningen.

- Jag har blivit ännu bättre på att baka, eller framför allt håller på med det mer. Jag tror faktiskt att jag bakar något varannan dag nu. Jag fick massor av roliga idéer och inspiration.

"Hela kändis-Sverige bakar" har säsongspremiär på tisdag i TV4.