Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Backstreet Boys till Göteborg

Det är 20 år sedan de var riktigt heta. Men nu kommer en glödande comeback. 14 mars står Backstreet Boys på Scandinaviums scen.

På 1990-talet var de världens kanske största pojkband. Nu satsar killarna i Backstreet Boys stenhårt på en comeback, jämför sig med One Direction och har flera sidor långa kravlistor på vad som ska finnas i logen när de gästar ett soffprogram i tv.

Förra veckan var Backstreet Boys i Stockholm för att medverka i tv-programmet Settman på plats och besöket var en del i pojkbandets turné för att marknadsföra sin comeback med skivan In a World Like This.

Det är nu exakt 20 år sedan bandet bildades och i vår ger de sig ut på en omfattande turné runt om i världen. Det blir två spelningar i Sverige, den 13 mars på Hovet i Stockholm, och dagen efter, 14 mars gästar bandet Göteborg och Scandinavium.

Den nya skivan är den första sedan 2006 där alla medlemmarna medverkar. Och med den har följt intervjuer där bandet jämför sig med dagens pojkband, som till exempel One Direction, också de Sverigeaktuella nästa år.

"Det finns många likheter mellan oss och One Direction, med all den hysteri de upplever. Men jag tror att de, som kommer från X-Factor och har alla sociala medier, har haft en mycket lättare väg än vi hade" uppger A.J. McLean i en intervju i spanska tidningen lavanguardia.com.

Trots att mycket har hänt sedan Backstreet Boys var världens kanske populäraste pojkband, finns fansen fortfarande kvar, enligt bandet.

 

Lyssna på vår Spotifylista här:

http://open.spotify.com/user/115793023/playlist/6ToPTdPyg7LOI6carm2wQi

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.