Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Garrett Borns fick draghjälp av Taylor Swift i början av sin karriär. Numera klarar han sig gott på egen hand.

Børns invigde Bråvalla

Med lite hjälp från en viss popstjärna fick Garret Borns, känd under artistnamnet Børns, en raketstart på sin musikkarriär. Efter mer än ett års turnerande återvände han till Sverige för att inleda Bråvallafestivalens första heldag. TT träffade honom på plats.

Børns är klädd i en blommig skjorta knuten över magen. Naglarna är målade metallicblå, en gåva från ett fan, och runt midjan sitter ett bälte med den välkända Gucciloggan.

På bara ett år har Børns med sin blandning av indiepop och 70-talsrock gått från relativt okänd sångare med en gyllene falsett till spelningar på Coachella och South by Southwest. Men förutom musiken har han också blivit en modeikon som samarbetar med ett stort modehus.

- Jag hade en Gucciskjorta på mig när vi spelade på "Conan O’Brien" och Gucci hörde av sig efteråt, säger Børns.

Hyllad av Taylor Swift

Direkt efter sin high school-examen lämnade Garret Borns Michigan för New York. Han sov på kompisars soffor och ägnade sin tid åt att skriva musik. Senare flyttade han till Los Angeles och bosatte sig i en trädkoja. Han hade inga vänner och ett brustet hjärta. Då gick det lättare att skriva musik och Børns föddes.

Med ep:n "Candy" 2014 började han bygga upp en skara fans, men när Taylor Swift tipsade om låten "Electric love" genom Instagram fick han draghjälp. Bilden har gillats över 755 000 gånger och låten har strömmats över 66 miljoner gånger på Spotify.

Spelat i Sverige

För ett år sedan var Børns på Debaser i Stockholm och gjorde sin första spelning i Sverige. Sedan dess har livet varit ett ändlöst turnerande och under veckan var han åter på svensk mark för en spelning på Bråvallafestivalen.

- Turnerandet har både varit inspirerande och utmattande. Jag har lärt mig en massa och vi i bandet har blivit väldigt tajta på scen. Men jag gillar att spela på festivaler, det är lite mer primalt. Alla är där för musiken. Allt känns bekymmerslöst.

Mer dansant uppföljare

Härnäst väntar fler spelningar i Europa och Nordamerika. Men det finns också planer på en uppföljare till debutalbumet "Dopamine" och Børns vill ta ett steg vidare med sin musik.

- Nästa album kommer ha en annan vibb. Det är svårt att artikulera just nu, men det kommer nog vara mer dansant och upptempo, säger han och ler hemlighetsfullt.