Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Bästa vänner söker revansch i Idol

I onsdagens avsnitt av Idol har juryn siktet inställt på Malmö-talanger. Bästa vännerna Rebecka Karlsson, 16 och Cameron Jai, 15 hoppas på att ta sig vidare till slutaudition tillsammans och visa alla att de förtjänar varsin guldbiljett.

Intresset för musik började tidigt för Rebecka Karlsson,16. Att sjunga inför publik är inget som skrämmer henne. Hon har gjort det många gånger förr och mår som bäst när hon får stå på scen och sjunga. Men vägen dit har inte alltid varit en lätt.

- Skitsnacket i skolan började tidigt när jag var med i en talangjakt när jag var liten. Efteråt fick jag stor uppmärksamhet och var med i tidningen. Det var inte populärt i skolan, berättar Rebecka i kvällens program. 

Vid hennes sida under Idol-sökningen i Malmö finns bästa vännen Cameron Jai, 15. 

- Cameron och jag träffades genom en sångtävling. Vi stöttar alltid varandra i allt, säger Rebecka.

LÄS MER: Epa-Erik tog Idoljuryn med storm

"Jag har blivit dömd sedan jag var liten"

Det märks att Rebecka har ett tydligt mål. 

- Jag har blivit dömd ända sedan jag var liten. Det vanligaste folk säger om mig är att jag är en diva och att jag tror att jag är någonting. Många säger att jag får allting serverat på en tallrik, men jag kämpar hårt för att jag ska komma någonstans och ta mig dit jag vill, säger Rebecka. 

Först ut av vännerna att möta den nya juryn är Rebecka. Näst på tur är Cameron och reaktionerna på hans gitarr-remix av pop och rap dröjer inte länge. 

LÄS MER: Leith Eskandar hedrar sin mördade bror i Idol 

Närmare drömmen än någonsin

Även för Cameron har resan mot att våga sjunga varit tuff. Han har länge haft scenskräck och inte velat uppträda, men med Rebeckas hjälp har han nu börjat våga sjunga.

- Rebecka betyder väldigt mycket för mig. Hon har stöttat mig och hjälpt mig att våga stå på scen. Det hade varit så skönt att gå vidare till slutaudition och få känna att det inte bara är en röst i mitt huvud som säger att jag kan! säger Cameron i programmet.

Tillsammans hoppas nu vännerna på att ta över Idol-scenen och visa alla vad de går för. 

- Denna resa i Idol ska vi göra ihop. Idol 2016, här kommer vi! säger Rebecka.