Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Avicii slutar turnera

Avicii slutar att turnera. Efter 2016 kommer den svenska dj-stjärnan inte längre att uppträda live. Nu tackar han alla sina fans i ett långt avskedsbrev.

Det är i ett personligt hållet, rätt långt och öppet brev som 26-årige Tim "Avicii" Bergling berättar om sitt beslut att sluta turnera. Efter att ha tackat alla sina vänner, kollegor och branschfolk riktar Avicii ett särskilt tack till alla sina fans som stöttat honom genom åren.

 

"Det är era tankar och idéer om musiken som har hjälpt mig att utvecklas och allt jag har är tack vare er".

 

"Min väg har kantats av framgångar men den har inte varit problemfri. Jag har blivit vuxen samtidigt som jag har vuxit som artist, jag har kommit att lära känna mig själv bättre och insett att det finns så mycket jag vill göra med mitt liv. Jag är intresserad av flera olika saker men har så lite tid att utforska mina intressen" skriver Avicii och fortsätter.

 

"Mina val och min karriär har aldrig drivits av materiella ting, även om jag är tacksam för alla möjligheter och bekvämligheter som min framgång har skänkt mig. Jag vet att jag är lycklig som har fått möjlighet att resa världen runt och uppträda, men jag har för lite utrymme kvar för den verkliga personen bakom artisten."

 

"Jag kommer dock aldrig att sluta med musik, jag kommer fortsätta att prata med mina fans genom den, men jag har bestämt att årets turné och shower kommer att bli mina sista. Låt oss se till att det tar slut med en smäll!"

 

"En del av mig kan aldrig säga aldrig, jag kanske kommer tillbaks ... men det kommer att ta ett tag" avslutar Avicii sitt långa brev.

 

Det var med låten Levels som Avicii slog igenom på allvar 2011. Därefter har han radat upp världshits som Hey brother, The days, Wake me up och han har arbetat med flera av de största namnen i musikbranschen.

 

Under både 2012 och 2014 var Avicii sjukskriven en längre tid efter problem med sin bukspottskörtel, blindtarm och gallblåsan, som läkare i Miami opererade bort. Han tvingades då att ställa in drygt 25 spelningar på grund av sina hälsoproblem.

 

Aviciis världsturné inleds nu på fredag 1 april i Dubai. Därefter uppträder den svenska dj-stjärnan i bland annat Las Vegas, Tokyo och i Pildammsparken i Malmö 5 augusti innan han avslutar sommardelen av sin turné med en handfull spelningar på Ibiza.

 

Läs mer: Bakom kulisserna med Avicii i Las Vegas