Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Livet har blivit så mycket tyngre", säger regissören Levan Tsikurishvili när han talar med amerikanska Billboard om Aviciis död. Arkivbild.

Avicii-regissören om sorgen och nomineringen

Tim "Avicii" Bergling är postumt nominerad till två priser på MTV:s musikgala VMA. Den svenske stjärnan, som gick bort i april, är nominerad i kategorierna bästa dans och bästa visuella effekter för sin “Lonely together”-video. Nu berättar regissör Levan Tsikurishvili, som också gjorde dokumentärfilmen "Avicii: True stories", om sina blandade känslor för nomineringen.

- Det är härligt att vara nominerad, men samtidigt är det väldigt känslosamt, säger Tsikurishvili till amerikanska Billboard.

Att vinna skulle vara fint symboliskt, samtidigt som det skulle kännas tungt att inte få dela glädjen med Avicii, förklarar han. Samtidigt är han tacksam över hur Avicii har hyllats och uppmärksammats och känner ett stort ansvar att fortsätta berätta om sin vän och kollega.

- Det känns konstigt att göra intervjuer, men samtidigt känner jag ett ansvar att dela med mig av mina historier om Tim, och att minnas honom så mycket som möjligt. Det är vad jag kan göra från det här livet, härifrån för honom.