Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Avicii.

Avicii: Jag är lyckligare än på länge

- Jag är lyckligare och mindre stressad än på länge, säger Avicii i en stor intervju med Hollywood reporter.

Aviciis besked att han slutar turnera efter det här året slog ner som en bomb. Nu berättar han för Hollywood reporter om bakgrunden till sitt beslut och hur det kändes när han skulle skicka ut det där öppna brevet.
- Jag var nervös när jag skulle lämna beskedet, främst för att jag skulle verka otacksam. Men jag har fått så många uppmuntrande sms från vänner i branschen, andra dj:ar och andra artister. Fansens respons har varit fantastisk. Till och med medias respons har varit fantastisk. Så det har gått mycket bättre än vad jag förväntade mig.

Den svenska dj-stjärnan bekräftar också att det var hans fleråriga hälsoproblem som vad orsaken till beslutet.
- För mig handlade det om min hälsa. Artistlivet funkade inte för mig, men det var inte framträdandena eller musiken som var problemet. Det var allt det andra runtomkring som aldrig har känts naturlig för mig, alla andra delar av att vara en artist. Jag är egentligen en introvert person rent allmänt. Det har varit väldigt jobbigt för mig. Jag tror att jag sög åt mig för mycket negativ energi, säger han till Hollywood reporter.

Nu mår han mycket bättre.
- Jag känner mig helt enkelt glad. Just nu känner jag mig fri. Jag har fått tillbaka mitt privatliv och fokuserar på mig själv för första gånen på länge.
Det här var så klart det svåraste beslutet hittills i mitt liv, men än så länge har det lönat sig enormt när det gäller mitt eget välbefinnande. Jag är lyckligare mindre stressad än vad jag har varit på länge.

Han gläntar dock på dörren för att kanske återvända till scenen om ett tag.
- Jag kan inte säga att jag aldrig ska ha en show igen. Däremot tror jag inte att jag någonsin kommer turnera igen.