Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avicii akut till sjukhus

Svenska superstjärnan Avicii åkte akut till sjukhus – och tvingades ställa in en konsert, uppger Aftonbladet.

Svenska superstjärnan Avicii åkte akut till sjukhus – och tvingades ställa in en konsert, enligt uppgifter från TMZ. Sajten uppger också att han nu checkat ut från hotellet i Miami där han skulle ha uppträtt i natt.

Tim Bergling, mer känd under artistnamnet Avicii, var bokad för en spelning på hotellet SLS Hotel vid Hyde Beach i Miami.

I sista stund ställde han in konserten för att ta sig till sjukhus, medan dj-kollegorna i Cazzette fick meddela publiken.

Det är ännu oklart varför Avicii lades in på sjukhus dock skrevs han enligt TMZ ut redan efter några timmar.

Konserten var en uppvärmning inför Ultra Music Festival i helgen. Inför Aviciis uppträdande hade hotellet tillfälligt bytt namn till Avicii SLS. Timmarna innan allt avbokades kom nyheten om att Avicii vunnit utmärkelser för Bästa elektroniska dansmusik och Bästa singel på Tysklands motsvarighet till prisgalan Emmy Awards.

Den fjärde april lämnar Avicii USA för att spela i Dubai och Sakhir, men är tillbaka i staterna för fler spelningar den 10 april.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson berättar i deras senaste podcastavsnitt om när de åkte bil med Tim Bergling till en spelning i Las Vegas i förrgår. Enligt duon satt Avicii med datorn i knäet under bilresan och ändrade detaljer inför kvällens spelning in i det sista.

- När man träffar folk som lyckas på en hög nivå får man alltid bevisat för sig att de som når den enorma nivån av framgång, som Tim gjort, är dårar som håller på att jobba ihjäl sig. Han har så mycket ork, jag tror att han jobbar 19 timmar per dygn, säger Filip Hammar i avsnittet.

- Jag fick inte känslan av att Tim Bergling mådde bäst i världen och var superlycklig, harmonisk och kände att "fan vad gött mitt liv är". Han verkar jobba oavbrutet, säger Fredrik Wikingsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.