Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Avhoppen förföljer Way Out West

Festivalen hade precis börjat när den drabbades av ännu ett avhopp. Way Out Wests stora dragplåster Neil Young och hans band Crazy Horse ställde in torsdagens spelning. Men arrangören Luger tror inte att avbokningarna påverkar festivalens trovärdighet.

Först ställde Tom Odell in, sedan Solange. Efter det hoppade Azealia Banks av och i samma veva även The Roots. Way Out West har haft otur med årets bokningar. Timmarna innan det stora affischnamnet skulle ställa sig på scenen på torsdagskvällen avbokade även Neil Young.

En av bandmedlemmarna har varit med om en olycka som tvingat dem att ställa in även resterande delen av Europaturnén. Enligt obekräftade uppgifter har bandmedlemmen brutit handen. På Luger är man försiktig med detaljer kring det inträffade, men händelsen beskrivs som icke livshotande.

Besvikna besökare

Vid halv åttatiden på torsdagskvällen kom beskedet om den inställda konserten. Genast började missnöjet välla ut i sociala medier.

-De flesta förstår att varken Neil Young eller någon annan seriös artist vill ställa in spelningar. Det är olyckligt när det sker, med det är tyvärr sådant som händer. Det är ingenting som vi som festival kan påverka, men jag har förståelse för att man som besökare känner sig frustrerad för att ens favoritartist försvinner, säger Ola Broquist på arrangören Luger.

"Bästa lineup någonsin"

Som kompensation för den uteblivna spelningen får nu alla som köpt endagsbiljett till torsdagen fritt inträde under hela helgen. Way Out West tar drygt 27 000 besökare och till skillnad från förra året vid samma tid är det ännu inte slutsålt.

-Det är snarlika siffror som förra året, säger Ola Broquist och avfärdar tanken på att ett sämre program gjort att det finns biljetter kvar. -Så fan heller, vi har vår bästa lineup någonsin.

Bättre koll på köer

Tidigare har festivalen fått kritik för att de långa köerna till Stay Out West, de spelningarna som sker på stadens klubbar. I år tror de sig ha hittat en lösning på problemet.

-Vi har goda chanser att få bukt med det eftersom att vi har ökat kapaciteten och förbättrat informationsmöjligheterna. Nu kan folk kan se i vår app hur långa köerna är och om de bör styra sig åt ett annat håll. Men det är klart det fortfarande kommer hända att det blir fullt på klubbarna, vi kan inte få plats med alla festivalbesökare på samma uteställe.